Fälthållningsbefäl till fälthållningstroppen R3-pluton

Om tjänsten

43.Flygbaskompaniet och 433. R3-pluton, fälthållningsbefäl (or 6) till fälthållningstroppen

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping
Flygbaskompaniet är dimensionerad för att verka vid alla typer av flygplatser och flygbaser.

Ett rörligt flygbaskompani ska som sammansatt eller med delar kunna verka från flera platser samtidigt där start- och landningsmöjligheter finns för understödda luftfartyg. Det rörliga flygbaskompaniet stödjer flygförband samt upprättar, drifthåller och avvecklar flygplatsen helt eller delvis med stöd av annan aktör. Kompaniet har bland annat till uppgift att lösa följande deluppgifter/funktioner: Logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
R3-pluton indelas i plutonsledning, räddningstropp, fälthållningstropp samt en materielgrupp.

R3-enheten har tre huvuduppgifter: Rädda, röja och reparera. Det handlar om att rädda liv och utrustning vid olyckor och attacker, röja minor och ammunition och att snabbt reparera flygplatsen efter olyckor eller attacker.

Som fälthållningsbefäl på fälthållningstroppen leder du i första hand maskinförare. I din grupp finns allt från en lastbil med släp på 24 meter, till grävmaskiner, hjullastare och betong- och motorsågar. Det är du som ser till att landningsbanan går att använda – oavsett väder, olyckor eller om flygbas har varit utsatt för attacker. Om en olycka inträffar gäller det att vara snabbt framme för att leda städ- och reparationsarbetet. Under vinterhalvåret handlar det även om att röja flygbasen från snö så att flygfarkosterna kan starta och landa riskfritt.

Du har även möjlighet att vidareutbilda dig inom ammunitionsröjning eller nukleära, biologiska och kemiska ämnen, transport av farligt gods, olycks- och brandförebyggande, riskhantering och säkerhet.

Kvalifikationer
• B-körkort och militärt förarbevis
• Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
• Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Meriterande
• Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
• Förarbevis tungt släp eller körkort klass CE
• Tidigare erfarenhet av R3-funktionen

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Individuell lön enligt Försvarsmaktens avtal.

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-30. Ansökan ska innehålla CV och ansökningsbrev där vi vill att du motiverar varför du är lämplig för den här befattningen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Kn Johan Evander 013-28 30 00 (växel) alternativt johan.evander@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O Mats Häggström

OFR/S Urban Ström

SEKO Bo Eriksson

SACO Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 augusti 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan