Officerare till Strilförsvarskompaniet LSS

Om tjänsten

Vi söker officerare till strilförsvarskompaniet i Uppsala och Bålsta.

Vill du vara med och utveckla flygvapnets största säkerhetsförband? Vi söker nu engagerade och motiverade officerare som vill vara med att utveckla strilförsvarskompaniet Som person är du uppgiftsorienterad och känner stor tillfredställelse i att lösa de uppgifter som ges dig och även på eventuellt uppkomna problem. Du har ett strukturerat och tydligt arbetssätt med förmåga att planera på både kort och lång sikt.

Du är också en lagspelare som övriga medarbetare kan lita på. På strilförsvarskompaniet finns en mycket god kamratanda där vi ställer upp för varandra både i och utanför arbetet. Det viktigaste för oss är inte vilken formell kompetens du besitter utan vem du är som person då vi värderar de personliga egenskaperna hos dig mycket högt. Vi ser gärna fler kvinnliga officerare till vår verksamhet.

161. Strilbataljon och 14.strilförsvarskompaniet: Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda av ledning av våra stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar både ovan och under jord. Strilförsvarskompaniet ansvarar för att skydda bataljonens fasta och rörliga anläggningar. Kompaniet löser denna uppgift med närskyddsplutoner och strilförsvarsplutoner. Närskyddsplutonerna är redan i fred grupperade vid anläggningar och löser bevakning dygnet runt. Strilförsvarsplutonerna indikerar, lokaliserar, identifierar och nedkämpar motståndare utanför närskyddsplutonernas ansvarsområde. Kompanistaben stöttar plutonerna med bland annat planering, logistik, sjukvård, samband, hundtjänst och utbildning.

Kompaniet genomför redan i fred skarpa säkerhetsoperationer för att skydda bataljonen och Flygvapnets tillgångar. Kompaniet är prioriterat med goda materiella förutsättningar och goda möjligheter till övningar.

Just nu söker vi officerare mot följande arbetsområden

– Plutonchef

– Specialistofficer med inriktning mot sjukvård

– Specialistofficer med inriktning mot fordon

– Specialistofficer med inriktning mot samband

– Specialistofficer med inriktning mot säkerhetsförbandstjänst

Arbetsorter: Uppsala eller Bålsta.

Personliga egenskaper:

* God samarbetsförmåga.

* Ödmjuk

* Mentalt stabil och anpassningsbar.

Kvalifikationer:

* Genomförd officersutbildning eller specialistofficersutbildning.

* Inte allergisk mot hund.

* Körkort klass B eller högre.

Meriterande:

* Besitter formell utbildning mot aktuellt arbetsområde.

* Tidigare erfarenhet av att arbeta inom jägar- eller spaningsförband.

Övrigt om anställningen:

Anställningen innebär heltidstjänstgöring och obligatorisk utlandstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid och/eller jour- samt helgtjänstgöring förekommer.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Anställningsform: Kontinuerlig Arbetsort: Uppsala eller Bålsta Beräknat startdatum/tillträde: enlig ö.k Befattningsnivå: OR 6-7, samt OF 1-2

Ansökningsprocessen: Du kommer att få bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Därefter kommer vi att genomföra rekrytering löpande fram till sista ansökningsdagen.

Ytterligare upplysningar om tjänsten: Mj Richard Eriksson, chef 14.e strilförsvarskompaniet richard.ericsson@mil.se Kn Emil Edfeldt, stf chef 14.e strilförsvarskompaniet emil.edfeldt@mil.se

Mer information om kompaniet finns på flygvapenbloggen, samt på kompaniets Instagramkonto @14.strilforsvarskompaniet

Fackliga kontaktpersoner: OFR/S Per Gustafson + 46 (0) 702 43 60 88 OFR/O Ärna Peter Oscarson + 46 (0)18 19 63 68 SACO Borka Medjed-Hedlund + 46 (0) 703 36 37 20 SEKO Mari-Ann Larsson + 46 (0)708 27 68 53

Dokument att bifoga din ansökan:

* Personligt brev

* CV

Välkommen med din ansökan senast 30 juni.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 april 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan (LSS) Uppsala
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan