Fälthållningsbefäl Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Är du intresserad av att jobba som Fälthållningsbefäl vid Helikopterflottiljen med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats samt leda plutonens övriga verksamhet? I så fall har vi en plats för dig.


Arbetsuppgifter:
Som Fälthållningsbefäl är man en del i driften av Malmens flygplats. Du kommer tjänstgöra och ingå i 423. R3 pluton. Du kommer, tillsammans med övriga fälthållningsbefäl, ansvara för den dagliga fälthållningstjänsten vilken är anpassad efter de flygande förbanden som verkar inom Linköpings garnison. Det innebär att man jobbar när flygplatsen är öppen. Det kan vara tidig morgon och det kan vara sen kväll. Som fälthållningsbefäl ansvarar du för att Malmens Flygplats hålls öppen och att de krav som ställs för öppethållning följs. Tjänsten innebär att du periodvis har beredskap från hemmet. Utöver arbetet på flygplatsen ingår det även i ditt ansvar att, tillsammans med övriga befäl på plutonen, utbilda och utveckla personal och verksamhet mot krigsförbandets målsättningar.

Kvalifikationer:
• Utbildad Officer/Specialistofficer (OF/OR6).
• Militärt förarbevis.

Meriterande:
• Erfarenhet som fälthållningsledare i försvarsmakten.
• Utbildad i ammunitionsröjning.
• Fordonsinstruktör.
• Förarbevis Hjullastare.
• Förarbevis Lastbil och släp.
• Fältarbetserfarenhet.

Personliga egenskaper:
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du är ansvarsfull och plikttrogen. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt:
Fälthållningsbefäl är en militär befattning som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton, som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som fälthållningsbefäl är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Större delen av kompaniet är civilanställda.
Tillträde snarast enl. ök. 
Befattningen är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

Stf C 423. R3 pluton. Lt Carl Broman tfn 013-28 35 36 / 0708-15 67 54.

Fackliga representanter:
OFR/O, Mats Häggström
Försvarsförbundet, Caroline Nilsson
SACO, Birgitta Fält,
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Nyckelord: Fälthållning, R3, Flygplats, flygbas, ammunitionsröjning, CBRN, Flygvapnet.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 april 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan