Räddningsbefäl Helikopterflottiljen

Om tjänsten


Är du intresserad av att jobba som räddningsbefäl på 423.R3 pluton med placering i Linköping? Vill du jobba med driften av Malmens flygplats samt delta i/leda plutonens övriga verksamhet? I så fall har vi en plats för dig.

Arbetsuppgifter:
Befattningen vi erbjuder dig är räddningsbefäl på en av våra två räddningstroppar. Som räddningsbefäl vid 423.R3 pluton kommer du i huvudsak ihop med övriga befäl leda den dagliga verksamheten på räddningsstation på Malmens flygplats. Det innebär att du kommer verka som chef vid räddningsinsatser, utbilda både i R3-tjänst samt i övriga allmänna militära områden som leder mot krigsförbandets mål. Dagtidstjänst, beredskap och dygnsövningar både på Malmen och på annan ort förekommer.

Kvalifikationer:
• Utbildad Officer/Specialistofficer (OF/OR6).
• B-körkort.

Meriterande:
• Genomförd R3 utbildning.
• Tjänstgöring vid R3 pluton.
• Insatsledarutbildning.
• CBRN utbildning.
• Körkort C, CE.
• Mil förarbevis på räddningsfordon typ 1, 2, 3.
• Mil förarbevis på bandvagn.
• Tjänstgöring på militär flygplats.

Personliga egenskaper:
Du ska kunna jobba både självständigt och i grupp.  Du är en självklar lagspelare som är van att samarbeta med andra mot gemensamma mål. Du är flexibel och kan hantera uppkomna arbetsuppgifter tillsammans med dina arbetskamrater.                                                                                                                                                                       För att klara av rollen som insatsledare krävs mycket god fysisk standard, stresstålighet, förmåga att kunna agera lugnt under pressade förhållanden. Dessa förmågor kommer att testas under urvalsprocessen. Befattningen ställer även krav på pedagogisk förmåga i rollen som utbildare.                                                                                        ”Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet”.

Övrigt:
Räddningsbefäl är en militär Specialistofficersbefattning (OR6/7) som ingår i en militär organisation, 423.R3 pluton, som i sin tur är en del av 42.Flygbaskompaniet. Som räddningsbefäl är man därmed en del av ett krigsförband och har en krigsbefattning. Större delen av kompaniet är civilanställda. Sökande skall vara villig att genomgå test till militär insatsledare. Det innebär att genomföra fystester samt att bli godkänd på insatsledartester på Försvarsmaktens HR-Centrum.
Tillträde snarast enl. ök. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Helikopterflottiljen, Linköping.

Förfrågningar om befattningen kan göras till:

C 423. R3 pluton Lt Henrik Olsén 0705-19 07 13 eller stf C 423. R3 pluton Fk Carl Broman 0708-15 67 54.

Fackliga representanter:
OFR/O , Hkpflj Mats Häggström,
Försvarsförbundet Hkpflj Caroline Nilsson,
SACO Hkpflj, Birgitta Fält,
Samtliga nås via växeln på 013- 28 30 00.

Nyckelord: controller, ekonomisk analys , strategisk planering , finansiella risker.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-25. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 23 april 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan