Telekrigsbefäl/Electronic Warfare officer (EWO)

Om tjänsten

OM TJÄNSTEN:
Tjänsten telekrigsbefäl ingår som den del i stridflygdivisionens Mission support Element (MSE). Ditt primära åtagande är att vara en specialistresurs inom området telekrig och radar. Området innefattar teknisk kunskap om systemen såväl som kunskap om dess taktiska nyttjande. Vidare är det även din roll att utbilda övriga medlemmar av MSE, andra förband eller vapengrenar

Du bör vara tekniskt intresserad och se fram emot krävande utbildningar samt ett otroligt komplext arbetsområde. Arbetsbelastningen är varierande så du behöver dels vara flexibel och kunna samarbeta med flera olika personer under stressiga förhållanden, men även kunna arbeta självständigt med bl.a. utvärdering av genomförda uppdrag.

Som telekrigsbefäl på en stridsflygdivision kan du fördjupa dig i olika delar av din profession samt inom de olika befattningar som finns på MSE, vilket innebär att du som telekrigsbefäl har goda utvecklingsmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Bidra till att stridflygdivisionen levererar önskad verkan på ett så framgångsrikt och effektivt sätt som möjligt
 • Samverka med, och inhämta information från de aktörer som är involverade i flyguppdraget
 • Utvärdering och analys samt hantering av data från genomförda flyguppdrag


Kvalifikationer:

 • Officersutbildning
 • Grundläggande militär utbildning
 • B-körkort


Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare befattning inom telekrig (även utlandstjänst)
 • Radarkunskap
 • God datorvana, Windows och Linux OS
 • God läsförståelse i engelska


Personliga egenskaper:

 • God samarbetsförmåga
 • God kommunikativ  förmåga
 • Strukturell och ordningssam
 • Noggrann

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
C MSE, Kn Fredrik Modin, 0920-234216 och C MSE, Kn Maria Stålhandske 0920-234000.

Fackliga representanter i Luleå:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Övrigt:
Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 % Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort: Luleå

Sista datum för ansökan:
2018-09-30


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens flygflottilj, F 21, är Sveriges nordligaste flygflottilj. Huvudbasen är i Luleå, med sidobaser i Jokkmokk och Vidsel. F 21:s uppgift är att leverera luftoperativ effekt. Till vår hjälp har vi Jas 39 Gripen samt ett av världens största flygövningsområden, där vi övar med både svenska flygvapenförband och förband från andra länder.

F 21 övar kontinuerligt för att kunna leverera följande luftoperativa förmågor i såväl fred, kris som krig:

- Kontroll av luftrummet.
- Mark- och sjömålsbekämpning.
- Underrättelseinhämtning.
- Luftburen transport.
- Stöd till övriga stridskrafter, totalförsvaret och samhället i övrigt.

Tillsammans med övriga förband i Försvarsmakten försvarar vi Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. För att driva och upprätta en flygbas krävs en stor organisation. Som officer, specialistofficer eller soldat på F 21 kan du arbeta som bland annat flygtekniker, stridspilot och brandman. Du kan ha en civil anställning och arbeta med exempelvis administrativa uppgifter och som förbandsekonom.

Tillsammans med övriga flygvapnet har vi i uppdrag att bevaka och skydda Sveriges luftrum. Det är ett uppdrag som pågår dygnet runt, året runt, för att säkerställa Sveriges integritet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 24 augusti 2018
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-09-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan