Trängregementet söker dig som vill bli officer

Om tjänsten

Försvarsmakten söker dig som vill jobba som officer vid Trängregementet. Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning. När du är klar kommer du jobba som officer och plutonchef på. Som plutonchef planerar och leder du utbildningen av rekryter med hjälp av ditt plutonslag som består av 2-4 specialistofficerare med mer eller mindre erfarenhet i rollen som utbildare. Du är första linjens chef och ansvarar för all administrativ verksamhet rörande plutonen.

Plutonen ingår i ett kompani, där din närmsta chef är kompanichefen. Kompanichefen är en officer med flera års erfarenhet som chef och ledare och det är denne som även kommer stötta dig under de första åren på det nya jobbet som plutonchef.

Som plutonchef får du möjlighet att utveckla dig själv och andra! Du är en del i förbandets omställning från ett insatsperspektiv till ett nationellt och internationellt perspektiv med frivillighet och plikt som ett naturligt inslag. Trängregementet står inför utmaningen att grundutbilda mer än 400 rekryter årligen, samtidigt som förbandet upprätthåller de uppgifter som de nationella och internationella uppgifterna ställer. De sistnämnda upprätthålls med hjälp av det stående förbandet som har anställda soldater i sina funktionsplutoner.

Krav
Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.
Du uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.
Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande
Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
Väl vitsordad erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar.
Genomfört en utbildning inom logistik, teknik eller stadsvetenskap.
Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
Genomfört personal- och ledarskapsutbildning under din studietid.
Körkort
Militär erfarenhet såsom Grundutbildning, anställning som GSS/K eller GSS/T.

Personliga egenskaper
Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver såväl mycket god stresstålighet som samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs under vecka 31 till 34 i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för Trängregementet där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Rekryteringsofficer Melker Johansson, melker.johansson@mil.se.

Facklig representant för Trängregementet är
Jörgen Eliasson, Officersförbundet

nås via vxl på 0171-15 70 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Trängregementet Skövde
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan