Chef för Officersprogrammet vid FMTS (OF2)

Om tjänsten

Programsektionen på FMTS behöver en ny chef för officersprogrammet, då nuvarande medarbetare går vidare till nya arbetsuppgifter.
Vill du utveckal nya chefer inom militärteknik till  Försvarsmakten? Arbetar du idag som tekniker och är sugen på att gå vidare mot nya utmaningar? Är du en person med nyfikenhet, starkt personligt driv och förmåga att leverera? Då har du rätt bakgrund för denna tjänst!

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


FMTS genomför under ledning av Försvarshögskolan, Verksamhetsförlagd Utbildning (VFU) för kategorin militärtekniker inom ramen för officersprogramet. Under studietiden ansvarar även FMTS för försvarsmaktstiden, under ledning av MHS Karlberg.
Som chef är du VFU-samordnare med befattning som Processledare OP. Du ansvarar för planering och genomförande av VFU:n för militärtekniskprofil på FMTS.
I det dagliga arbetet följer du upp eleverna i deras individ- och professionsutveckling och du ansvarar för utvärdering av utbildningen. Utvärderingen är av stor vikt för att hålla den röda tråden men även att kunna utveckla genomförande och innehåll vid behov. Som VFU-samordnare agerar du som företrädare för den militära professionen inom kursen.


Kvalifikationer:


Teknisk officer  


Meriterande kvalifikationer:


- Erfarenhet som chef
- Erfarenhet som kurschef
- Kunskaper om FM utbildningssystem.


Personliga egenskaper:


Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och tycker om dynamiska samarbeten. Du har god

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-27
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863

Fackliga representanter vid FMTS nås via växeln på 035-2662000
HSOF, Marie Meigård
OFR-S , Roland Kramer
SACO, Nermina Dzanic
SEKO, Jörgen Stehn


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 25 april 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan