Sjuksköterska med primärvårdskompetens på heltid till Fältsjukhuset

Om tjänsten

Sjuksköterska med primärvårdskompetens på heltid till Fältsjukhuset

Förbandet
Försvarsmedicincentrum (FömedC) är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor.

Fältsjukhuset
Den 1 januari 2016 gick 1. och 2. Sjukhuskompaniet in i en gemensam produktionsorganisation. Fältsjukhuset består av kompaniledning och fyra plutoner och bemannas av såväl kontinuerligt som tidvis tjänstgörande personal.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår främst ett ansvar för utveckling och vidmakthållande av sjukhuskompaniets mottagningsenhet, vilket motsvarar en civil vårdcentral. Detta innebär bland annat kontinuerlig översyn och utvärdering av ingående utrustning, rutiner och tänkt bemanning i krigsförbandet. I befattningen ingår även förberedelse och planering av övningar, utbildning av försvarsmaktspersonal samt egen kompetensutveckling. Tjänsten är i sig inte av klinisk karaktär men utrymme finns att använda ca 30% av arbetstiden för klinisk tjänstgöring. Du ingår i ett insatsförband och kommer att övas i vapen- och allmänmilitär tjänst, samt erhålla stridsutbildning i syfte att kunna försvara dig själv och din enhet.

Vi ser att du som söker har erfarenhet av arbete vid vårdcentral eller motsvarande primärvårdsinrättning. Arbetet innebär stor variation i både uppgifter och miljö. Tillsammans med dina arbetskamrater utvecklar du Försvarsmaktens fältsjukhus.

Kvalifikationer
Leg. Distriktsköterska eller motsvarande yrkeserfarenhet/utbildning
Svensk medborgare
Godkänd säkerhetsprövning (registerkontroll genomförs vid anställning)
Medicinska krav uppfyllda efter obligatorisk hälsoundersökning
Fysik enl Försvarsmaktens baskrav (testas vid intervju)
God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska (tal och skrift)

Önskvärda meriter
Militär grundutbildning motsvarande värnplikt
Minst 2 års yrkeserfarenhet
Erfarenhet av att projektarbete
Tidigare militär utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper
Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt under varierande förhållanden. Du kan hantera att arbeta och bo i fältlika förhållanden. Är du en problemlösare med god analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Resor i tjänsten kan förekomma

Nivå: CR 6
Typ av anställning: Tillsvidare
Arbetsort: Göteborg
Tillträde: Enligt överenskommelse, sex månaders provanställning tillämpas
Lön: Individuell lönesättning

Urval sker under v.39. Intervjuer och tester genomförs preliminärt under v.40 vid FömedC.

Upplysningar om
tjänsten lämnas av Felix Waldenström, Plutonchef, felix.dieckhoff@mil.se
rekryteringsprocessen lämnas av Daniel Wagner, HR, daniel.wagner@mil.se

Fackliga representanter
SEKO: Lars Landén
SACO: Anders Jonsson
Officersförbundet: Jonas Rynner

Samtliga nås via växeln: 031-692000

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 augusti 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan