Utbildningsutvecklare-Huvudföreträdare LUFT (OF2)

Om tjänsten

Vill du utveckla utbildningar för nya chefer inom teknik till Flygvapnet? Arbetar du idag som tekniker i Flygvapnet och vill ha  nya utmaningar? Är du en person med nyfikenhet, starkt personligt driv och förmåga att leverera? Då har du rätt bakgrund för denna tjänst!

Befattningsbeskrivning

Huvudföreträdare LUFT ansvarar för utveckling och utbildning av kommande generationers tekniska soldater, specialistofficerare och officerare. Genom uppdraget påverkar du utbildningarnas upplägg. Som Huvudföreträdare LUFT är du främste företrädare för Luftarenan inom den tekniska tjänsten på Programsektionen. Arbetet är väldigt dynamiskt med stor frihet i lösandet av de tilldelade uppgifterna. Du är en nyckelspelare som utvecklar och samordnar utbildningar i en större kontext.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:


Huvudföreträdare LUFT skall planera, genomföra, följa upp och utvärdera utbildningar på FMTS, för i huvudsak GU, SOU och OP inom teknisk tjänst.

Inventerar och analyserar Luftarenans utbildningsbehov avseende teknisk tjänst för GU, SOU och OP som finns idag och i framtiden i syfte att etablera relevanta utbildningar på FMTS.

Stötta och vara en kunskapsbank för de kurschefer som bedriver utbildningar på sektionen.

Genomföra och planera vissa utbildningar inom ramen för tekniskt tjänst Flygvapnet.

Samverkar med Försvarsmaktens övriga utbildningsorganisationer för att finna samarbetsformer inom utbildningar.

Kvalifikationer:


Teknisk officer med Luftarenan som bakgrund.

Meriterande kvalifikationer:

  • Erfarenhet som teknisk chef
  • Erfarenhet av utvecklingsarbeten inom mtrl och metodik.
  • Kunskaper om FM utbildningssystem.

Personliga egenskaper:

Som person är du företagsam, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att utveckla utbildningar. Du har ett helhetstänk och stimuleras av att arbeta i en föränderlig miljö. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Major Lars-Åke Johansson, Chef Programsektionen, 0703744863

Fackliga representanter vid FMTS nås via växeln på 035-2662000
HSOF, Marie Meigård
OFR-S , Roland Kramer
SACO, Nermina Dzanic
SEKO, Jörgen Stehn

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-26
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.
I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. I urvalet till tjänsten kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Befattningen kommer att tillsättas efter överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Övrigt:

Anställningform: Tillsvidare  

Arbetsort: Halmstad

Beräknat startdatum: Snarast eller efter överenskommelse


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 26 april 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-26

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan