IT-tekniker med inriktning nätverk

Om tjänsten

Drivs du av att få kombinera teknik och service? Vill du vara med och säkerställa försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Din framtida utmaning

Som IT-tekniker med inriktning nät samarbetar du med 11 kollegor på Driftenheten i Berga. Gruppen arbetar med och genomför teknisk bevakning- och driftövervakning samt genomför underhåll- och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät. Tillsammans bidrar vi till att förutsättningar finns för Försvarsmaktens ledningsförmåga!

I rollen kommer du bl.a. genomföra underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifieringar och dokumentation på system och utrustningar inom eget kompetensområde. Vidare arbetar du för utveckling och förvaltning av system och utrustningar genom att bidra med förbättringsförslag. Du reviderar teknisk dokumentation samt redovisar och dokumenterar pågående och avslutade arbeten.

Du trivs med sociala kontakter där du får samverka med kunder, leverantörer samt stödja kund vid tekniska frågeställningar. Vid behov kan även samordningsansvar vid arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetet är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler på Haninge Garnison.

Försvarsmakten erbjuder kvalificerade utbildningar internt och externt, inom de områden du skall jobba med.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har en teknisk gymnasieutbildning med inriktning IT/nätverk eller liknande kunskap som försvarsmakten bedömer som likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av Cisco produkter.

B-körkort är ett krav.

Intresse av att lära dig mer om CISCO IOS och kryptoteknik

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin 010-823 81 81 eller sektionschef Martin Svensson 010-823 81 83. Frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Li Cederblad-Friberg 08-736 29 49.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500

Vi ser fram emot att höra från dig, sök tjänsten redan idag!   

Sökord: FMTIS, CISCO, CISCO IOS, Nätverk, Driftingenjör, Nät, IT-tekniker, Kryptoteknik


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juli 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan