IT-tekniker med inriktning server

Om tjänsten

Drivs du av att få kombinera teknik och service? Vill du vara med och säkerställa försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i ett team om 11 personer. Driftenheten består av kompetenta, engagerade och trevliga medarbetare med olika bakgrund. Uppdraget vi har är att genomföra teknisk bevakning och driftövervakning samt genomföra underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom Försvarsmaktens strategiska nät.

I det dagliga arbetet ingår bl.a. att självständigt eller i arbetslag genomföra underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifieringar och dokumentation på system och utrustningar. Vi arbetar löpande med att föreslå åtgärder och utarbeta underlag för förbättring av system och utrustning samt revidera, redovisa och dokumentera vårt arbete genom teknisk dokumentation.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen ser vi att du har gymnasieutbildning med inriktning mot IT eller liknande erfarenhet som försvarsmakten bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av Microsoft Server drift.

B-körkort för manuell växellåda är ett krav likväl som flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du redan har kunskap och/eller ett stort intresse av att lära dig mer om Windows Server 2008/2012/2016, virtualisering i windowsmiljö och/eller erfarenhet av SCCM/SCOM.

Som person är du engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du är en positiv person och en kollega som fungerar bra både grupp och självständigt. Du trivs i en miljö där du får ta egna initiativ, vara proaktiv och jobba med förbättringar i det dagliga arbetet. För dig är det viktigt att utföra ditt arbete med god kvalitet!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin 010-823 81 81 eller sektionschef Martin Svensson 010-823 81 83 . Frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Li Cederblad-Friberg 08-736 29 49.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500

 

Vi ser fram emot att höra från dig, sök tjänsten redan idag!   

Sökord: FMTIS, driftttekniker, IT-tekniker, server, windows, SCCM/SCOM, virtualisering, 2008/2012/2016
 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juli 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan