Logistikbefäl/Kvartermästare (OR6) till Systemförvaltningsenheten

Om tjänsten

Systemförvaltningsenheten, SFE, är Försvarsmaktens enhet för förvaltning av IT-system och masterdata med verksamhet i Stockholm, Arboga och Boden. SFE:s huvudsakliga uppdrag är att säkerställa systemens och masterdatans nytta för verksamheten. SFE förvaltar drygt 80 av Försvarsmaktens IT-system, inom områden som logistik, HR, ekonomi, information och teknik. Verksamheten är i en expansiv fas rörande både produktion och antalet medarbetare. SFE har en intressant och dynamisk verksamhet som dessutom erbjuder ett gott arbetsklimat med engagerade medarbetare som aktivt medverkar till enhetens utveckling och Försvarsmaktens verksamhet.

Enhetsstöd är en sektion inom Förvaltningsstödsavdelningen. Enhetsstöd har bland annat till uppgift att stödja SFE inom områdena administration, ekonomi, enhetsinformation, övningsverksamhet och säkerhetstjänst.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Logistikbefäl/Kvartermästare ansvarar för att leda, samordna och koordinera logistiken inom Enheten och bereda ärenden mot FMTIS stab samt delta i arbetet med sektionens övriga arbetsuppgifter. Befattningen finns vid Enhetsstöd.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Vara SFE materielredogörare
 • Vara lokalansvarig för enhetens lokaler i Stockholm samt stödja sektionschefer i Arboga och Boden i sådana frågor
 • Stödja sektionschefer med logistikfrågor
 • Understödja enheten med inköp och beställningar i den dagliga verksamheten.
 • Vid och inför övningar vara kommendant.

Kvalifikationer

 • Officersutbildning/specialistofficer med inriktning logistik samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter

Meriterande

Erfarenhet av att planera och genomföra logistiska uppgifter på pluton/kompani nivån. Intresse av att arbeta med frågor inom teknik och ledningsområdet. Meriterande kan också vara erfarenhet av att arbeta i LIFT, PRIO och SharePoint. Körkort klass B, samt förarbevis för minibuss.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har en god social- och empatisk förmåga. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter, är ansvarsfull, och noggrann. Goda kunskaper att utrycka dig i tal och skrift.

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Arbetet kräver hög förmåga till självständigt arbete. För befattningen krävs kunskaper i Officepaketet.  Inrikes tjänsteresor förekommer.

Arbetsort; För närvarande Stockholm.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef, Mikael Lantz.Frågor om rekryteringsprocessen eller övriga anställningsförmåner kan erhållas från HR-handläggare, Lisa Bard samtliga nås via FM växeln tel 019-393500.

Tillträde m.m.

Snarast.Välkommen med din ansökan senast 2018-05-27. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontaktpersoner

OFR/O Kapten Hans Luthander, SEKO Hans Monthan,

SACO Per Hosinsky samt för OFR/S Niklas Karlsson.

Samtliga nås via växeln på 019-393500


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 26 april 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan