Skjutfältsofficer

Om tjänsten

Skaraborgs Regemente söker övnings- och skjutfältsofficer med placering vid övnings- och skjutfältsdetalj Skövde, närmare bestämt i Finnstorp. Tjänstens inriktning är ställföreträdande detaljchef, funktionsledning CBRN samt logistik.

Som övnings- och skjutfältsofficermed inriktning CBRN arbetsleds du av övnings- och skjutfältschefen. Du stödjer övnings- och skjutfältschefen med att leda verksamheten inom detaljen och du ska vara beredd att leda detaljen vid övnings- och skjutfältschefens frånvaro. Du planeras mot att utgöra stf detaljchef.

Du arbetar vid skjutfältsexpeditionen och utgår till CBRN-banan när verksamhetsbehov inom CBRN föreligger enligt övnings- och skjutfältschefens planering. Annan tid arbetar du med övriga uppgifter som åligger övnings- och skjutfältsdetaljen.

CBRN och logistik utgör merparten av arbetsuppgifterna men du kommer att tilldelas ett eller flera andra ansvarsområden av övnings- och skjutfältschefen som du ska sköta parallellt med CBRN- och logistiktjänsten.

Du kommer att bedriva CBRN-utbildningar och genomföra samt leda behovsstyrd materieltjänst vid CBRN-anläggningen, enskilt och/eller tillsammans med den andre CBRN-officeren som planeras att funktionsleda enligt samverkan med övnings- och skjutfältschefen.

Du förväntas delta vid planeringsarbeten och genomförande av såväl tjänsteresor som större övningar enligt övnings- och skjutfältschefen.

Med tjänsten följer internationell arbetsskyldighet samt krigsplacering.

Du planeras utgöra;

 • Ansvarig för CBRN-anläggningen. I anläggningen ingår även en brandövningsbana och en provkammare.
 • Logistikansvarig samt materielredogörare vid övnings- och skjutfältsdetaljen, vilket bl.a. innebär hantering i PRIO, tillsyn, underhåll, inlämning/utlämning och inventering.

KRAV

Svensk medborgare.

Körkort B.

Officer (OF/SO)

EGENSKAPER SOM KAN VARA MERITERANDE VID EN URVALSPROCESS

God förmåga att hantera PRIO, MS OFFICE samt andra förekommande programvaror.

Körkort BECE.

ADR-utbildning.

Truckförarutbildning.

God fysisk hälsa – arbetsplatsen tränar enligt FMFysS och har fastställda fyskrav.

Militära förarbevis för arbetsmaskiner.

God förmåga att tala, läsa och förstå engelska.

Erfarenhet av att arbeta i chefsbefattning på plutons/kompani/skvadron/bataljonsnivå.

Genomförda och godkända kurser;

 • Bataljonsstabsmedlemskurs
 • CBRN-Specialinstruktörskurs.
 • CBRN-Föreståndarkurs.
 • CBRN-Stabskurs.
 • Ammunitionsröjningsledare.

PERSONLIGA EGENSKAPER

Du är van att leda verksamhet mot uppsatta mål. Du har god förmåga att leda och samarbeta – en god social förmåga. Du måste vara öppen, noggrann, ordningsam, ha en hög servicekänsla, se nya möjligheter och våga prova nya arbetsmetoder. Du förväntas ha förmåga att självständigt driva flera projekt parallellt med övriga arbetsuppgifter. Vi förväntar oss en hög personlig integritet och förmåga att skapa goda relationer där förtroende och tillit är ledord. En av dina styrkor är att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi söker en individ som kan se och förstår vikten av strukturerad utveckling.

Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Placeringsort: Finnstorp, skjutfältsexpeditionen.

Tillträde: 2018-08-06 eller enligt överenskommelse.

Omfattning: 100 %.

Varaktighet: Tillsvidare. 6 månaders provanställning kommer att tillämpas om du inte redan är anställd officer i Försvarsmakten (tjänsten är öppen att söka även för officer som numer är civil).

Inkom med ett relevant CV och ett personligt brev till mejladressen som förklarar varför du är lämplig för tjänsten. Urval sker löpande och lämpliga kandidater kan komma att kallas innan ansökningstiden har löpt ut. Annonsen kan komma att återkallas före sista ansökningsdag. Registerkontroll kommer att genomföras.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Övnings- och skjutfältschef kn Thomas Johansson. Vxl 0500-465000. Be växeltelefonist att koppla till mobiltelefon.

Lokal facklig kontaktperson är: OF Skaraborgarna, Elina Meyer, vxl 0500-46 50 00

Sista ansökningsdag är 2018-05-31.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 april 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan