Teknisk bevakning tekniker till FMTIS Uppsala

Om tjänsten

FMTIS Genomförandeavdelning Uppsala är ansvariga för drift och underhåll av IT-system, tekniska bevakningssystem och telesystem vid Uppsala Garnison.
Vi kan erbjuda ett arbete som skiljer sig från andra, som ger många nya erfarenheter och goda utvecklingsmöjligheter.

Teknikområdet Teknisk Bevakning (TB) är ett samlingsnamn för försvarsmaktens larm, passage och CCTV-system. Vi skräddarsyr tekniska lösningar efter slutanvändarens behov och de specifika säkerhetskrav som myndigheten kräver. Då Försvarsmaktens verksamhetsområde är väldigt brett ger det en stor variation på arbetsmoment och komplexitet.

FMTIS GA Uppsala Tele rör sig både inom garnisonen, närområdet, runt om i landet och även utomlands. Utlandstjänstgöring under kortare perioder är en del av arbetet då teknisk bevakning används i mycket stor omfattning i insatsområdena, i dagsläget är framför allt Mali aktuellt.

Arbetsuppgifter:
Som TB-tekniker (Teleingenjör TB), så kommer du att ingå i en liten grupp om tre tekniker som jobbar mycket tätt ihop med teletekniker och IT-tekniker för att installera, underhålla och driftsätta systemen för Teknisk Bevakning.

Du kommer att arbetsledas av gruppansvarig för TB-gruppen och arbeta med både ärenden som inkommer via vårt ärendehanteringsystem och ärenden eller projekt du tilldelas av gruppansvarig.

Personliga egenskaper:
I och med att arbetet innebär mycket kontakt med både slutanvändare och uppdragsgivare så vill vi att du har en utvecklad social förmåga och har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:
Vi vill att du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av tekniskt arbete med säkerhetsprodukter.

Du bör även ha arbetslivserfarenhet av arbete med säkerhetsinstallationer med integrerade system, samt hantering av drift och underhåll i större organisationer där arbetet leds centralt.

Goda kunskaper i svenska och engelska samt körkortsbehörighet B är också krav för tjänsten.

Övriga kvalifikationer:
• Goda generella IT-kunskaper och vana vid arbete i Microsoft Windows 7 miljö.
• Vana vid arbete i Microsoft Office 2010 (Excel, Word, Visio).

Meriterande:
• Unison/S4, Larmnet 6000, TAC 5003, RCO, Salto, ASSA ARX, eller NIM3.
Även vana vid arbete med Microsoft Windows Server 2012 är meriterande.

Övrigt:
Tjänsten är en tillsvidare anställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Beredskapstjänstgöring på icke ordinarie tjänstetid förekommer.
Tillträde och lön enligt ök.
Arbetsort är Uppsala (Uppsala Garnison).

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av kvinnor och män i alla åldrar med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Kontaktpersoner:
Tjf sektionschef Mikael Ernlund, tfn 018-19 66 87,
Avdelningschef Robin Nordendag, tfn 018-19 62 85,
Produktionshandläggare Catharina Östlund, tfn 018-19 61 96.

Kontaktperson HR:
Emma Eriksson, 019-39 35 00 (vxl).

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O – Håkan Larsson,
OFR/S – Jan Borgström,
SACO - Mika Laitanen,
SEKO – Hans Monthan,
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel på 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-27.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan