Systemledare till genomförandeavdelning BERGA

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Vi söker nu en systemledare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, med placering på Muskö och Sjöcentralen.

Sjöcentralen deltar i och stödjer såväl nationella som internationella insatser, övningar, prov och försök. Arbetet bedrivs huvudsakligen på Muskö. Teknikertjänsten bedrivs i normalfall under dagtid men kan även förläggas till andra tider under dygnet. Växeltjänstgöring mellan motsvarande funktioner och orter i Försvarsmakten kan bli aktuell under kortare perioder, likväl som tjänsteresor till andra orter. 

Tjänsten kan också medföra upprätthållande av beredskap eller jour.


Huvudsakliga arbetsuppgifter


Som systemledare är du sammanhållande för hela funktionen och stödjer sektionschefen vid produktionsplanering-, genomförande och uppföljning.

Du ser till att ni gemensamt alt självständigt genomför underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifieringar och dokumentation på system och utrustningar inom ert kompetensområde 

Du föreslår åtgärder och förbättringar samt utarbeta underlag för utveckling och vidmakthållande av system och utrustningar inom eget kompetensområde

Vidare genomför du projektering inklusive materielberedning, rekognosceringar och besiktningar 

Du reviderar teknisk dokumentation samt redovisae och dokumenterar pågående och avslutade arbeten

Du samverkar med kunder, leverantörer samt stödjer kund vid tekniska frågeställningar. Du kan komma att medverka i produktion inom annat område samt vid övningar och beredskap.


Kvalifikationer


Vi söker dig som har;

Gymnasialutbildning med inriktning mot Tele/IT eller liknande erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.

Teknisk kunskap och erfarenhet från ledningssystem

B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Det kan förekomma uppgifter i arbetet som ställer krav på din fysik vilket gör att vi ställer krav på god fysisk förmåga.


Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av radarteknik, radiokommunikation och/eller transmissionsteknik.

Har du kunskap och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur så är det meriterande likväl som fullgjord värnplikt.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett stort engagemang, är serviceinriktad, öppen och social med god analytisk förmåga. Du har förmågan att arbeta självständigt såväl som i grupp och löser dina uppgifter med hög kvalitet. Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.
 

Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Berga Hårsfjärden, Stockholm
Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse.

Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I det brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 april 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan