Teleingenjör el/mek till genomförandeavdelning BERGA

Om tjänsten

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet. 

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Vi söker nu en Teleingenjör el/mek till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, med placering genomförandeavdelning BERGA, Haninge Garnison.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Självständigt eller i arbetslag genomföra kontroller, underhåll och felavhjälpning av Försvarsmaktens stora bestånd av anläggningar och EL-utrustningar.

Arbetet är omväxlande och utförs under stor självständighet, men även med kollegor.

Genomföra projektering inklusive materielberedning, rekognosceringar och besiktningar.

Revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Vid behov kan du behöva agera arbetsledande i din funktion, du samverkar med kunder, leverantörer samt stödjer kund vid tekniska frågeställningar. Du kan komma att medverka i produktion inom annat område samt vid övningar och beredskap.

I rollen kan även förekomma arbete på hög höjd samt arbete kortare perioder utomlands.

Kvalifikationer

3-årig gymnasieutbildning eller motsvarande med inriktning mot el-/teleteknik/mekanik (Eller motsvarande som arbetsgivaren ser som likvärdigt)

Goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Det kan förekomma uppgifter i arbetet som ställer krav på din fysik vilket gör att vi ställer krav på god fysisk förmåga.

Meriterande

Erfarenhet av kontroller, underhåll och felavhjälpning av EL anläggningar och utrustningar

Goda kunskaper i mekanik, du trivs med att vara hands on

Elkunskap, behörigheter

Erfarenhet av att arbeta på hög höjd, gärna mast/torn behörighet

Förarbevis militära fordon och/eller fullgjord värnplikt

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är öppen, social och samarbetsorienterad men också kan agera självständigt och har förmågan att ta eget ansvar. Du är serviceinriktad, stresstålig och har god analytisk förmåga och utför dina arbetsuppgifter med hög kvalitet. Du ska vara positiv och en god lagkamrat som fungerar bra i grupp och vid självständigt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid den personliga lämpligheten.


Övrigt

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM.
Arbetsort: Berga Hårsfjärden, Stockholm
Obekväm arbetstid samt resor nationellt och internationellt kan förekomma.

Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I det brevet vill vi att du motiverar varför just du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 10 september 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-09-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan