Systemtekniker till Försvarsmakten

Om tjänsten

Drivs du av att få kombinera teknik och service? Vill du vara med och säkerställa försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Just nu söker vi två systemtekniker som ska stötta Sjöinfocentralen.

 

Din framtida utmaning

Arbetet består till stor del av underhåll, felsökning, installationsarbeten, driftsättning, modifiering och dokumentation på system inom det egna området. Du får ett omväxlande arbete som i huvudsak utförs i Försvarsmaktens lokaler på Muskö.

I rollen får du även möjligheten att arbeta med projektering där bla materielberedning, rekognoscering och besiktning ingår. Du arbetar även med vår tekniska dokumentation i form av revidering, och dokumentation av pågående och avslutade uppdrag.

Du jobbar i ett team bestående av 10 ansvarstagande, kompetenta och trevliga kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt. Sjöcentralen deltar i och stödjer såväl nationella som internationella insatser, övningar, prov och försök.

Försvarsmakten erbjuder kvalificerade (interna och externa) utbildningar inom de områden du ska arbeta med.

Din profil

Du har en eftergymnasial utbildning eller motsvarande med inriktning mot Tele och/eller IT samt teknisk erfarenhet av ledningssystem. För att lyckas i rollen ser vi att du har en god kunskap och erfarenhet av IT baserade system samt felsökning på dessa.
Du har en god förmåga att uttrycka dig väl, i tal och skrift, på svenska och på engelska samt B-körkort.

Det är Meriterande om du redan har erfarenhet eller stort intresse av radarteknik, radiokommunaktion och/eller transmissionsteknik.

Som person är du serviceinriktad, öppen och social med en god analytisk förmåga. Du drivs av och trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra. För dig är det viktigt att utföra ditt arbete med god kvalitet!

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Berätta i ansökningsbrevet varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kan bidra med tack vare ditt intresse och dina erfarenheter.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är en tillsvidareanställning. Sex månaders provanställning tillämpas.

För upplysningar om befattningen är du välkommen att kontakta avdelningschef Roland Telin 010-823 81 81 eller sektionschef Martin Svensson 010-823 81 83. Frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsspecialist Li Cederblad-Friberg 08-736 29 49.

Fackliga kontakter vid FMTIS är SACO Mika Laitanen, OFR/S Clarence Arnstedt, OFR/O Anders Wallinder samt för SEKO Matz Felix. Samtliga nås på växeln på 019-393500

Vi ser fram emot att höra från dig, sök tjänsten redan idag!    

Sökord: FMTIS, systemtekniker, sjöinfocentralen, ledningssytem, radarteknik, radiokommunikation, transmissionsteknik


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 juli 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan