Flygsäkerhetsofficer

Om tjänsten

Gillar du att jobba med säkerhet, människor och flygverksamhet, F 7 Såtenäs söker nu en flygsäkerhetsofficer till förbandets flygplatsledning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som flygsäkerhetsofficer på en militär flygplats har du i huvudsak att hantera flygplatsens behov av säkerhet mellan luftfartyg och människa. I dess förlängning vara en samverkande funktion mellan flygplatsens flygande operatörer och befintliga funktioner på flygplatsen, detta i syfte att skapa ett tryggt och säkert genomförande av vår vardag, den flygtidsproducerande militära luftfarten.

Det hör även till uppgiften att utbilda, förmedla och följa upp instruktioner och rutiner så att dessa följer de formalia kravställaren avsett likväl som att utveckla och utreda regler och rutiner att med rätt mått av risktagning kunna öka den militära luffartens taktiska och operativa uppträdande på flygplatser. Som Flygsäkerhetsofficer kommer Du att hantera alla F 7 flygplatser (Såtenäs, Råda och Karlsborg med kortbanor) upprättade som ej upprättade i syfte att företräda flygsäkerhetens intressen och att denna tillgodoses.

Du kommer dessutom att vara ställföreträdande flygplatschef för flygplatschefen, att vid dennas bortavaro med eget mandat och bemyndigande fatta erforderliga beslut för flygplatsdrift.Utöver detta:

 • Ansvara för att verksamheten utförs i enlighet med för flygplatserna godkänd och upprättad verksamhetshandbok
 • Ansvara för avvikelsehanteringen på flygplatserna
 • Ingå som FSO-MF i HKV flygsäk nätverk och arbetsgrupp
 • Delta i framtagandet av flygplatsernas flygsäkerhetsplan
 • Handlägga skaderapport flygplats
 • Utbildning av entreprenörer/aktörer och utbildare att vara på flygplatsen

Kvalifikationer

 • Yrkesofficersutbildning, OR 8 alt. genomförd OF-2/3 utbildning
 • God förmåga att uttrycka dig både i tal och i skrift

Meriterande kvalifikationer:

 • Vara väl förtrolig med RML- V1, RML-V3, RML-F samt TSFS Serie AGA
 • Tidigare arbete inom flygplatsdrift
 • God kunskap om säkerhetsledningssystemet SMS vid flygplats
 • God kunskap om FM avvikelsesystem i PRIO
 • God förmåga att uttrycka dig både i engelska både i tal och skrift

 

Personliga egenskaper:
I rollen som flygsäkerhetsofficer för F 7 flygplatser krävs att du har en hög personlig integritet och har förmåga att skapa god anda i arbetslaget.

Du ska kunna planera, strukturera och samordna ditt arbetsupplägg enskilt inom arbetslaget men också vara utåtriktad och informativ i ditt sätt att förmedla dig för att nå acceptans för arbetslagets gemensamma målbild för F 7 flygplatser i allmänhet och FSO uppgifter i synnerhet.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Övrigt:
Tillsvidareanställning
Tjänsten är en militär befattning OR 8, behäftad med fysiska krav, heltid,
Arbetsort: Såtenäs
Tillträde snarast efter överenskommelse

Förfrågningar om befattningen kan göras till
Flygplatschef Såtenäs Henrik Wiklund, 0510-47 75 00, 0708-70 92 38

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O Ronny Hagman, tfn 0510-47 78 39
SACO, Sara Odh, tfn 0510-47 71 60
Försvarsförbundet OFR/S, Annika Nilsson, tfn 0510-47 71 14
SEKO, Magnus Krantz, tfn 0510-47 76 96

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-03 Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Som flygsäkerhetsofficer är du placerad vid Flygplatssektionen ingående i A3 Genomförandeavdelning. Genomförandeavdelningen består sammantaget  av 10 medarbetare. Vi vekar inom arbetsområdena, ledning av flygplats och ledning av flottilj/krigsförband i alla beredskapssteg.

Flottiljstaben är förbandschefens resurs för att lösa flottiljens uppgifter och utgör chefens ledningsorganisation. Enheten består av ca 80 medarbetare och ansvarar för bland annat samordning och ledning av flottiljens uppgifter.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 april 2018
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj (F 7) Såtenäs
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan