Handläggare

Om tjänsten

Som handläggare vid ledningsstödsavdelningen är du i första hand ett administrativt stöd åt enhetsledningen. Dina arbetsuppgifter spänner från ekonomiuppföljning till att föra protokoll vid enhetens möten, och omfattar en mängd administrativa uppgifter. Det krävs att du är service-minded och flexibel samt att du har en bred erfarenhet av administrativt arbete.
Du kommer vara en nyckelspelare både inom avdelningen och vid enheten, bland annat genom att vara delansvarig för enhetens intranät-sida.
FMTIS uppdrag inom och utom Försvarsmakten kan innebära snabba tempoväxlingar, och du måste därför känna dig bekväm med att snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter.

Arbetet handlar också om enklare praktiska arbetsuppgifter av rutinkaraktär.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Administrativt stöd till enhetens ledningsgrupp
Utgöra en avdelnings- och enhetsresurs avseende logistik i olika former
Stödja avdelningarna inom enheten
Hantera inköp i PRIO (FM SAP)
Utgöra lokalt administrativt stöd (PRIO/VIDAR/EMILIA)
Vara redaktör på enhetens intranät (EMILIA)
Handlägga administrativa frågor på orten som stöd för den som har rollen som ortsamordnare för all personal ur FMTIS på orten.

Kvalifikationer
Lägst 3-årig ekonomisk gymnasieutbildning
Dokumenterade goda kunskaper i Office-paketet
B-körkort.

Meriterande
Kunskap om och erfarenhet av SAP

Personliga egenskaper:
För att du ska lyckas och trivas som handläggare ska du vara noggrann, strukturerad och ha en utpräglad känsla för service. Du kommer ha självständiga arbets uppgifter som du ansvarar för men också ingå i en grupp där sammarbete är en självklarhet. Det kommer ingå i din roll att prioritera det som är viktigt och därför ser vi att du har en analytisk förmåga. Du kommer nätverka med interna och externa kontakter och har därmed en god social kompetens.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten). Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Placeringsort: Bålsta
Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.
Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar
Angående befattningen lämnas av avdelningschef Martin Alsparrvia växeln 0589-404 00 och frågor som rör rekryteringsprocessen, kontaktaHR- Generalist Albin Andersson på telefon 019-39 52 94.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, OFR/S Per Andersson, SEKO: Hans Monthan, OFR/O Nils-Erik Mellqvist
Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan som ska innehålla CV samt ansökningsbrev där det tydligt framkommer varför du är lämplig som kandidat. Ansök senast den 27 maj 2018.

FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom FM strategiska nät, vilket är en förutsättning för FM ledningsförmåga i fred, kris och krig.
DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförandeenheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 02 maj 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-27

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan