Hemvärnets Stridsskola söker Elsäkerhetshandläggare

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation och metodik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.

Om tjänsten

Då HvSS är Försvarsmaktens minsta organisationsenhet tillika garnison får man vara beredd på att vara flexibel och stötta utifrån  verksamhetens behov.

Uppgiften som elsäkerhsetshandläggare vid HvSS innebär bland annat att:

Stödja C HvSS att bedriva ett systematiskt elsäkerhetsarbete.
Genomföra utbildningar inom elsäkerhets- och strömförsörjningsområdet inom skolans kurser för hemvärnsbefäl och för skolans personal.
Du kommer också att ha ett IT-driftsansvar för skolans datorer och system, vilket kommer innebära mycket praktiskt arbete.
Skriva rutiner, manualer och styrande dokument samt följa upp att de efterlevs.
Analysera, implementera och vidmakthålla ett systematiskt elsäkerhetsarbete i verksamheten.
Följa upp avvikelser inom områdena elsäkerhet och IT-drift och ge förslag till åtgärder.
Egenkontroll med uppföljning och rapportering enligt Försvarsmaktens struktur.
Stötta ansvarig avdelningschef inom infrastruktur och dialoger rörande el- och IT.
Uppdraget kommer att innebära fler uppgifter inom arbetsmiljöområdet rörande verksamhetssäkerhet.

Arbetet kommer i huvudsak att genomföras vardagar i kontors- och lektionsmiljö under dagtid, men du kommer även att stötta verksamhet som genomförs på kvällar och helger. Du måste vara beredd att tillfälligt vara på andra platser i Sverige vid inspektioner och utbildningar.

För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär är det viktigt att du som person är självgående, energisk, kreativ, kommunikativ och omdömesgill. Du behöver vara trygg som person och trivas i rollen som utbildare.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningen är relativt ny i Försvarsmakten och internutbildning kommer att genomföras i Halmstad.

Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning sex månader tillämpas vid nyanställning.
Arbetsort: Vällinge

Välkommen med ansökan och löneanspråk senast 2018-06-02
Tillträde 2018-09-03 eller enligt överenskommelse

 

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 maj 2018
  • Plats: Botkyrka, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Hemvärnets stridsskola (HvSS)Vällinge
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan