Teletekniker elektro/mekanik

Om tjänsten

Teletekniker elektro/mekanik

Teletekniker elektro/mekanik till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Umeå, Tele avdelningen.

Arbetsuppgifter:
Arbetet består i att självständigt eller i arbetslag utföra tillsyn och underhåll/reparationer på Försvarsmaktens system för reservkraft, torn och master. Även annan ledningsteknisk materiel samt arbete med säkerhetssystem på flygbaser förekommer.

Arbetet utförs i huvudsak på Försvarsmaktens obemannade anläggningar varför resor i tjänsten och övernattningar på annan ort förekommer i stor omfattning.

Det geografiska arbetsområdet är i första hand förlagt inom Västerbottens län men även övriga delar landet kan förekomma. Jourtjänstgöring förekommer. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningen teleingenjör. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg.

Kvalifikationer:
• Gymnasial alt. eftergymnasial utbildning med inriktning mot elektronik, el, maskin/fordon eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
• Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
• Godkänd läkarundersökning.
• B-körkort.
• Tjänsten kräver god fysisk förmåga.
• IT-kunskaper i Windows-miljö.
• Goda kunskaper i engelska och svenska.

Personliga egenskaper:
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är även praktisklagd, ansvarskännande, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp.

Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper
och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Meriterande:
Vi ser det som meriterande om du har yrkeserfarenhet inom området såsom styr- och reglerteknik, motorkunskap eller (uttagen) elbehörighet.

Meriterande är även erfarenhet av arbete på hög höjd, kännedom om försvarets utrustningar samt körkort för tunga fordon med släp.

Övrigt:
Tillsvidareanställning med 6 mån. provanställning.
Tillträde snarast eller enligt ök.
Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

Kontaktperson:
Avdelningschef Jonas Jonsson, tfn 090-17 57 50 / 076-104 89 50.

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen,
OFR/S Clarence Arnstedt,
SEKO-F Hans Monthan,
OFR/O Anders Wallinder,
Samtliga nås via växeln på 019-393 500.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2018
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan