Teletekniker till FTN/Telekom och Sensor sökes till Luleå

Om tjänsten

Vi söker nya medarbetare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS med placering vid Genomförandeenheten Norr och arbetsort Luleå, Tele avdelningen.

 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetet består till stor del att genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll i Försvarsmaktens radarstationer/ Försvarsmaktens teletekniska anläggningar samt driftsättningar av utrustningar i Försvarsmaktens teletekniska anläggningar.

Försvarets telenät består idag av radiolänkar multiplex utrustningar, fiberterminaler, Ciscos produkter (routrar, switchar) samt växlar. I tjänsten ingår även att stödja kunder.

Arbetet inom både Telekom/FTN och Sensor är omväxlande och utförs i huvudsak i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar vilket medför resor i tjänsten. Jourtjänstgöring förekommer. Internutbildning mot specifikt arbetsområde sker genom FM försorg. Arbete på hög höjd ingår i tjänsten liksom obligatoriska resor till Försvarsmaktens missioner i utlandet. Hos oss benämns befattningarna teleingenjör FTN och teleingenjör Sensor.

Kvalifikationer:
För tjänsten krävs utbildning med El/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren kan bedömas likvärdiga.
Tjänsten kräver arbete på hög höjd.
Tjänsten kräver god fysik
Godkänd läkarundersökning
Körkort lägst B
Goda kunskaper i engelska och svenska både i tal och skrift.
För tjänsten goda kunskaper i Windowsmiljö (PC-vana)
 
Personliga egenskaper:
Viktiga personliga egenskaper är att du är självständig, serviceinriktad, har god samarbetsförmåga, teknisk läggning, god felsökningsförmåga, kvalitetsmedveten samt arbetar bra i grupp. Som person är du strukturerad, noggrann, säkerhetsmedvetande och ansvarskännande. Vi lägger mycket stor vikt på dina personliga egenskaper och att vi bedömer att du kommer att passa in i den tilltänkta arbetsgruppen.

Meriterande:
Yrkeserfarenhet inom området samt kännedom om Försvarsmaktens materiel/utrustningar.
Eftergymnasial utbildning inom EL/Teleteknik
Genomförd militär grundutbildning.
Kunskaper inom Linux/Unixs-miljö
Goda kunskaper inom IP/Nätverk.
Goda kunskaper i Windows.
Kunskaper om kylteknik, mekanik och reservkraft.

Övrigt:
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Befattningen är civil men vid anställning ingår det skyldighet att krigsplaceras i Försvarsmaktens insatsorganisation, delta i utbildning samt övningar.

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31.

Upplysningar:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta

Avdelningschef Lars Malmström 070-680 13 36

Sektionschef Anders Lampinen 070-223 50 38

 

Fackliga företrädare:

SACO Mika Laitanen

OFR/S Clarence Arnstedt

SEKO-F Hans Monthan.

OFR/O Anders Wallinder

Samtliga nås via växeln på 019-393 500


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 maj 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan