Ledningssystemdriftledare

Om tjänsten

Nu söker F 21 en ledningssystemdriftledare till 343. Sambandstroppen med placering i Luleå

Om tjänsten

Vill du ha ett varierande arbete, där arbetsuppgifterna varierar från dag till dag, där det krävs att du är flexibel? Vill du arbeta praktiskt, både i grupp och självständigt, där du lämnas utrymme att ta ansvar för lösandet av dina arbetsuppgifter? Vill du utveckla dina personliga egenskaper med möjlighet till att fördjupa din egen kunskap inom ledarskap och teknik? Vill du arbeta i en spännande miljö där det krävs att du är serviceinriktad och initiativrik? Vill du kunna träna på arbetstid? Då är 343. Sambandstroppen rätt plats för dig!

Om arbetsplatsen:
343. Sambandstroppen ansvarar för upprättande, drift, underhåll samt brytande av den mobila flygbasen där flygvapnets flygande förband baserar. I den mobila flygbasen utgör Komnät Flygbas med tillhörande ledningssystem teknikplattformen. I ledningssystemet ingår strömförsörjning, servrar, klienter, telefoni, nätverk, radioutrustning, extern förbindelse via exempelvis satellit m.m. Då vi är en förbandsenhet inom basförbandet 21.flygflottiljen med en naturlig roll att stödja såväl lednings- som verkansenheter, varierar användarnas behov i stor utsträckning.

Då sambandstroppen utgör en unik kompetens inom basförbandet så ställs fortlöpande krav på utbildningar och deltagande i flottiljens beredskaps- och övningsverksamhet. Sambandstroppen ingår som en del i flygvapnets beredskapsförband för internationella insatser.

Detta innebär att du kommer få en bred teknisk utbildning inom bl.a. data-, tele- och radiosystem. Du måste ha goda kunskaper i hur basförbandet uppträder och leds för att kunna fatta rätt beslut när så krävs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som ledningssystemdriftledare är det du som genomför planering och rekognosering inför övning och insats. Vid genomförandet av övning och insats leder du initialt upprättandet för att sedan gå över till att övervaka delsystemen och vid felutfall prioritera och arbetsleda tekniker för att tillse att systemen är fortsatt fungerade. Du ska ha god förståelse för delsystemen så att du kan tillse att rätt åtgärder vidtas.


Kvalifikationer:

 • Officer (OF1)
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • God fysisk status
 • Uppfyllda medicinska krav
 • B-körkort


Meriterande kvalifikationer:

 • C- och/eller CE-förarbevis
 • Hjullastarförarbevis
 • Tjänstgjort inom sambands/ ledningsförband
 • Tjänstgjort i FM utomlands


Personliga egenskaper:
Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Förfrågningar om tjänsten kan lämnas av Fanjunkare Michael Cederberg, tfn 070-5616382 och frågor om rekryteringsprocessen kan lämnas av HR-generalist Carina Nurminen 0920-234055.

Fackliga representanter:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR/O nås genom vxl tfn 0920-23 40 00.

Övrigt:
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänstgöringsomfattning 100 %. Detta är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med 6 månaders provanställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort: Luleå

Sista datum för ansökan:
2018-06-01

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 maj 2018
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan