Strategisk systemarkitekt

Om tjänsten

Strategisk systemarkitekt till CIO-avdelningen, sektionen för arkitektur, portfölj och informationshantering.  

Vill du vara med och ta fram nya moderna infrastrukturer, plattformar och tjänster för Försvarsmaktens förmåga och arbeta för Försvarsmaktens högsta ledning? CIO-avdelningen söker dig som vill jobba som strategisk systemarkitekt i en av Sveriges största myndigheter. Du kommer styra arkitektur och design, bevaka omvärldens utveckling inom arkitektur och digitalisering och arbeta fram säkra tekniska lösningar. Sektionen styr och inriktar det operativa arbetet inom utveckling, drift och förvaltning för it-system, ackrediterar system, planerar och inriktar it-portföljen och ansvarar för informationshantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Ta fram riktlinjer och principer för arkitektur och design.
• Tillsammans med andra i EA-funktionen översätta verksamhet till arkitektur.
• Ackreditera system.
• Bevaka statens utveckling och inriktning avseende digitalisering och informationshantering och bidra i Försvarsmaktens digitaliseringsarbete.
• Bevaka omvärldens utveckling inom it och omsätta relevanta delar till Försvarsmaktens verksamhet Sprida kunskap om arkitekturarbetet i Försvarsmakten genom olika former av kommunikationsaktiviteter.
• Representera Försvarsmakten i nationella och internationella sammanhang inom arkitekturområdet.
• Bidra med sakkunskap i remisser och andra ärenden.

Kvalifikationer:
• Akademisk examen.
• Minst fyra års erfarenhet av arbete med systemarkitektur i större processorienterad organisation Minst två års erfarenhet av projektorienterat arbete.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsfrågor kopplade till information och system.
• Dokumenterad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska liksom förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som vill arbeta strategiskt i en stor organisation med de utmaningar det för med sig. Du kan analysera komplexa frågeställningar och se detaljerna i helheten. Du har förmågan att kunna samverka med många intressenter såväl inom som utom Försvarsmakten. Du kan driva ditt arbete självständigt och verka i sammanhang då uppgifter och förutsättningar kan variera snabbt.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt:
Tillträde snarast enl. ök.
Arbetsort: Högkvarteret i Stockholm.
Tillsvidareanställning.

Kontaktperson:
Sektionschef Mi Irveland, tfn 070- 6824657.

Fackliga representanter:
OFR/O Arne Nilsson,
OFR/S Pia Almström,
SACO Camilla Robertsson,
SEKO Hans Monthan,
Samtliga nås via växeln på 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-06. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 maj 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret (HKV) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan