Sektionschef OF1/2

Om tjänsten

Sektionschef Stridsfordons-/bärgningssektionen

Vi erbjuder ett mycket stimulerande och intressant jobb som sektionschef för Stridsfordons-/Bärgningssektionen. Du får stora möjligheter till utveckling och fördjupning inom både teknik och personaltjänst eftersom vi bedriver utbildning inom många skilda områden av markarenan. Tjänsten är vid Marksystemavdelningen som är en del av Utbildningsenheten vid Försvarsmaktens Tekniska Skola (FMTS) i Halmstad.'

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:
Planera och arbetsleda instruktörer och lärare, samt utgöra del i avdelningsledningen.
Genomföra personalutvecklingsarbeten, uppföljning och rekrytering av personal.
Ansvarig för markarenans tekniska utbildningar på stridsfordonssystem och bärgningstjänst i Försvarsmakten.
I arbetsuppgifterna ingår att all personal inom Försvarsmakten skall vara beredd att krigsplaceras, utbildas/övas och genomföra insats eller systemstödsresor nationellt eller internationellt.

Kvalifikationer:

Genomförd Yrkesofficersutbildning mot Teknisk Officer (Lägst OF1, Löjtnant).
Lång praktisk erfarenhet av teknisk tjänst inom markarenans fordonssystem.
Djup teknisk kompetens inom något av FM förekommande fordonssystem.
Erfarenhet av att leda och planera teknisk utbildning.
Erfarenhet av bärgningstjänst (omhändertagande).
Körkort klass C.

Meriterande:

Erfarenhet av tjänst med personalansvar.
Goda kunskaper i Microsoft Office samt system PRIO.
Brett kontaktnät inom såväl FM som stödorganisationer kopplat till stridsfordonssystemen.
Erfarenhet av budgetering och personalplanering.

Personliga egenskaper
Som person är du initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas, att följa upp det dagliga arbetet och vara ett stöd för underställda. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra verksamheten. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter, till exempel vid utformning av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 2018-08-01.  
Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningsperioden.
Tjänsten är ett vikariat fram till 2023-07-31 som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad på FMTS i Halmstad.
Resor nationellt och internationellt förekommer i tjänsten. Arbetet bedrivs i huvudsak på FMTS i Halmstad. Eftersom FMTS arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna befattning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till Andreas Rubenson 076-808 36 55.

Fackliga representanter HSOF: Marie Meigård, OFR-S: Roland Kramer, SACO: Nermina Dzanic, SEKO: Jörgen Stehn. Kontakt via växel: 035-266 20 00

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-31. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 


 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Vid FMTS finns insatsförbandet 1:a tekniska bataljon. Bataljonen har förutom i Halmstad verksamhet i Revinge, Eksjö, Skövde, Kungsängen och Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 maj 2018
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola (FMTS) Halmstad
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan