SEKTIONSCHEF SÖKES TILL FMTIS I GÖTEBORG

Om tjänsten

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, ett strategiskt ledningsförband och utgör fundamentet för Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Våra huvudsakliga arbetsuppgifter. Vi är ett insatsförband som bland annat leder, prioriterar, underhåller och förvaltar Försvarsmaktens strategiska nät med bland annat Försvarsmaktens sensornät, telenät och Försvarsmaktens larmfunktion. Vi finns där försvarsmakten finns. Genomförandeenhet Väst (GE Väst) stödjer förbanden i Militärregion Väst när det gäller drift och underhåll av ledningssystem, undervattenssystem och medicinteknisk utrustning.  

GE Väst verkar utifrån fem Genomförandeavdelningar (GA), Skövde, Karlsborg, Såtenäs, Göteborg och Halmstad. Försvarsmakten söker en ny sektionschef till vår telesektion med placering i Göteborg.

OM TJÄNSTEN
Telesektionen i Göteborg består av ca 20 civilanställda tekniker, med olika specialistområden. Dessa områden är främst: Sensor, radio, mast och tele Som sektionschef ansvarar du för leda och fördela arbetet inom dessa specialistområden. Du har personalansvar för personalen inom telesektionen och du företräder avdelningen inom ditt område vid möten och andra sammankomster. Tjänsten innebär att du behöver ett utveckla brett kontaktnät inom försvarsmakten samt ha god förmåga att kommunicera med kollegor utanför avdelningen och dina tekniker. 

Vi välkomnar även dig som tidigare varit anställd som officer att komma in med ansökan.

Har du tidigare varit anställd som officer inom Försvarsmakten finns det möjlighet att bli återanställd som specialistofficer med 1:e sergeant eller fanjunkares grad.Du arbetar i ett team tillsammans med avdelningschefen och sektionschefen för IT. Du rapporterar i första hand till avdelningschefen.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter
* Leda telesektionens dagliga verksamhet
* Ansvara för planeringen, genomförandet, uppföljningen och återrapporteringen av arbete
* Samverka med hänvisade förband och den centrala produktionsledningen
* Medverka i och vara företrädare för telesektionen i projekt som berör sektionen
* Företräda arbetsgivaren avseende HR-ärende inom din sektion.
* Hantera, vårda och coacha varje medarbetare utifrån dennes individuella förutsättningar
* Genomföra medarbetarsamtal minst en gång per år med direkt underställd personal
* Genomföra lönesättande samtal och lönesamtal inför lönerevision
* Ta fram sektionens utbildningsbehov inför utbildningsdialog samt följa upp personalens utbildningsstatus
* Upprätthålla en god arbetsmiljö fysiskt och psykosocialt
* Rapportera status och uppnådda resultat till avdelningsledning

 Kvalifikationer
* Specialistofficer (1:e sergeant/fanjunkare) eller annan militär utbildning som kan bedömmas likvärdig
* Teknisk bakgrund
* Goda kunskaper i svenska och engelska
* B-körkort
* God fysisk status

 Meriterande
* Erfarenhet av chefs- och arbetsgivarrollen 
* Erfarenhet av och kännedom om Försvarsmaktens lednings- och sambandsutrustning.

Övrigt
Vi söker dig som är ansvarskännande, har teknisk förståelse och är praktiskt lagd.  Som person är du utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga.  Du kan bemöta och hantera personal på ett professionellt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Arbetet utförs i huvudsak i egna lokaler i Göteborg, men resor i tjänsten och övernattningar på annan ort kommer att förekomma.Är du inte anställd i Försvarsmakten inleds anställningen med 6 månaders provanställning.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

 

Vid frågor kontaktas avdelningschef Fredrik Frisk, 070-924 99 62.  

 För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Jonatan Skoglund, 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är
SACO Mika Laitanen
OFR/S Clarence Arnstedt
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 019-393500

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-29

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 maj 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan