Mångsidig hantverkare till Utbildningsstödavdelningen

Om tjänsten

Totalförsvarets Skyddscentrum, CBRN träningssektionen söker en mångsidig hantverkare!

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Hantverkaren är placerad vid CBRN Träningssektionen med huvuduppgift att stödja förberedelser och efterarbete vid övningar med kemikalier och radiologiska ämnen samt att delta i utveckling av utbildningsmateriel och ansvara för dess underhåll. I arbetet ingår att vara förrådsman/kvinna för materielen vid sektionen där arbete med både hjullastare och truck är vanligt förekommande. I arbetet ingår även att stödja den andra sektionen på avdelningen, Övnings- och skjutfältssektionen.

Kvalifikationer Utbildad mekaniker, snickare eller elektriker. Goda kunskaper i engelska. Körkort B.

Meriterande kvalifikationer: Militär utbildning (värnplikt alt GMU)och militära förarbevis (ex. ADR, truck, hjullastare, lastbil). Förstålse för Försvarsmaktens kultur och värderingar. Körkort C eller CE.

Kunskaper avseende sanering, svetsning och materielunderhåll. Förarbevis motorhandsåg och röjsåg.

Personliga egenskaper: Du skall vara noggrann, initiativrik, serviceinriktad och självgående när du tilldelats ny arbetsuppgift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Avdelningschef: Fv Robert Dahlin, 090-17 55 28, 070-694 02 89.
Sektionschef: Lt Mats-Einar Wallin, 070-680 43 21

 

Fackliga representanter:

SACO Peter Nilsson

SEKO Mattias Jonsson 

Ovanstående nås genom växeln 090-17 55 00

 

Övrigt: Anställningsform: Vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning. Arbetsort: Umeå.

Beräknat startdatum/tillträde:2018-07-01.  Befattningsnivå: Civil

 

Efter anställning kommer 10-15 veckors befattningsrelaterad utbildning genomföras.

 

Sista datum för ansökan: 2018-06-01

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 maj 2018
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) Umeå
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan