Materielassistent LogS - vik

Om tjänsten

Vill du vara en del av ett team som leder Försvarsmaktens Logistik- och Motorskolas (LogS) materiel- och fordonsprocess? Vill du arbeta i den digitala miljön, men också vara redo att arbeta praktiskt när så krävs? I så fall har vi en plats för dig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som materielassistent arbetar du med att säkerställa att det över tid finns fordon och materiel så att LogS kursverksamhet kan genomföras enligt plan. Det är din uppgift att samverka med skolans kurschefer, lärare och instruktörer i syfte att tillse att kurserna har rätt utrustning. Det innebär också att du samverkar inom garnisonen för att lösa aktuella fordons- och materielbehov. Din uppgift är också att samverka med verkstad, kontrollverkstad och främre underhållsstödet för att se till att fordon har en godkänd status. I tjänsten ingår att kunna utföra enklare reparationer på fordon. Fordon och materiel följer du upp i Försvarsmaktens datasystem PRIO.

Kvalifikationer

 • B-körkort
 • C-körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare erfarenhet från teknisk tjänst, verkstad eller motsvarande
 • CE-körkort
 • Förarbevis - terrängfordon, fyrhjuling, truck och hjullastare
 • God fordonsteknisk förståelse så att du kan utföra enklare reparationer
 • God datavana

Personliga egenskaper

Vi ser att du är en person som gillar att ta ansvar, är strukturerad och initiativrik. Du är lyhörd, flexibel och är inte rädd för att arbeta praktiskt när så krävs. Du är bra på att hitta lösningar på uppkomna problem. Du har god samarbetsförmåga och är positiv i ditt förhållningssätt, då din uppgift är att stödja skolans personal och verksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde senast 2018-09-01. Tjänsten (civil befattning) är ett vikariat på ett år för en medarbetare som är sjukskriven. Befattningen är placerad på Adm-/Stödsektionen vid FM Logsitik- och Motorskola på Trängregementet i Skövde.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta sektionschef mj Anders Lundgren tfn 070-266 5215.

Fackliga representanter

 • SACO Birgitta Nilsson
 • OFR/S Peter Danielsson
 • OFR/O Jörgen Eliasson

Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-06. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev som beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 maj 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan