Anestesi-/narkosläkare

Om tjänsten


För att vidmakthålla en hög kompetens på så väl nationell som internationell nivå inom det försvarsmedicinska området, arbetar försvarsmedicincentrum löpande med att utbilda hälso- och sjukvårdspersonal samt utveckla de metoder och den materiel som används. En viktig del i detta arbete är att erbjuda personalen kvalitetssäkrade kurser och utbildningar samt driva projekt inom ramen för utveckling av sjukvårdsområdet.

Nu söker vi på FömedC en läkare med specialistutbildning inom anestesi som kommer ha som främsta uppgift att utbilda hälso- och sjukvårdspersonal, sjömän, soldater och officerare inom området akutsjukvård i fält samt att delta i utvecklingen av försvarsmaktens sjukvårdsorganisation, sjukvårdsmateriel och arbetsmetoder. 

Arbetsuppgifter:
Du kommer att placeras vid utbildningsavdelningens hospitala sektion och ansvara för utbildningen av hälso- och sjukvårdspersonal, soldater/sjömän och officerare inom området akutsjukvård i fält. Du förväntas delta i utvecklingen och implementeringen av försvarsmaktens sjukvårdsorganisation, sjukvårdsmaterial och arbetsmetoder samt delta i nationella och internationella arbetsgrupper för utveckling av sjukvårdsfunktioner och implementering av nya arbetsmetoder. Med din fackkompetens, ska du stödja samordning av bland annat sjukvårdsförmågor och kursupplägg samt leda arbetsgrupper/projekt inom ramen för utveckling av sjukvårdsområdet. Du kommer även att vara kursansvarig/kurschef för någon av FömedC sjukvårdskurser med ansvar för förberedelser, elevkontakt, genomförande, kvalitetssäkring, utvärdering och handledning av utbildningspersonal.

Kvalifikationer:
• Legitimerad läkare med svensk behörighet och specialistutbildning inom anestesi.
• Reservofficerexamen eller annan militär utbildning (värnplikt, GMU, GSU Int).
• Minst tre års klinisk arbetslivserfarenhet efter genomförd ST som specialist inom anestesi. Gärna lika stor erfarenhet från både prehospitalt och hospitalt arbete.

Meriterande:
• Tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten, särskilt militär utlandstjänstgöring.
• För Försvarsmakten adekvata vidareutbildningar inom medicin, exempelvis Military MIMMS (Major Incident Mediial Management and Support) och BATLS (Battlefield Advanced Trauma Life Support).
• Erfarenhet av att hålla i sjukvårdsutbildningar och handleda personal.
• Erfarenhet av att leda projekt/utvecklingsprojekt och/eller utbildningar.
• Kunskap om Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik.
• Övrig internationell erfarenhet inom sjukvårdsområdet. Eftersom mycket av arbetet sker i grupp förutsätter vi att Du är en kreativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta och uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Övrigt:

Tillsvidareanställning, 100 %.
Placeringsort: Hosptiala sektionen/Utbildningsavdelningen.
Befattningsnivå: CVAT (Civilanställd)
Tillträde snarast eller enligt ök.
Resor ingår i tjänsten, både i Sverige och utomlands.

Du är välkommen att kontakta:
Hospitala sektionens chef Major Sophie Bosdotter, sophie.bosdotter@mil.se , tfn. 0709-121553.

Fackliga representanter:
SACO-S FM: Anders Jonsson,
OFR/O: Michael Nilsson,
OFR/S: Monika Alfredsson,
SEKO: Lars Landén,
Samtliga nås via växeln: 031-692000.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-28. Ange gärna löneanspråk i ansökan. 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 maj 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan