Kommunikatör vid FM HR Centrum

Om tjänsten

Som kommunikationsansvarig på FM HRC är din centrala uppgift att säkerställa att den interna kommunikationen är enkel, effektiv och enhetlig. Det är viktigt för oss att våra medarbetare får rätt information via rätt kanaler. En del i tjänsten är att bidra till att bygga vidare på vår förbandsanda, med inkluderande kommunikation i olika former. Du är också det dagliga operativa kommunikativa stödet till förbandschef, stabschef samt till alla enhetschefer. Förbandet har just inlett en kommunikativ digitaliseringsprocess och jobbar aktivt med bland annat bild, film och podcast. Den resan vill vi gärna att du lotsar oss vidare på. På FM HRC kommer du att ingå i avdelningen HR/Kommunikation, och rapporterar till HR-chefen. På avdelningen finns även en webbredaktör.Då FM HRC arbetar med alla delar i hela personalförsörjningskedjan är det en merit om du har förståelse för och/eller erfarenhet av HR-arbete sedan tidigare. En stor del av hela förbandets uppgift är att underlätta och förenkla vardagen för våra kunder, det vill säga övriga förband inom Försvarsmakten.Förbandet är just nu inne i en omstrukturering, som ett led i Försvarsmaktens arbete ”Ledning för ett starkare försvar”. FM HRCs verksamhet kommer i närtid att breddas med både ny kompetens och fler medarbetare. Erfarenhet av förändringskommunikation, gärna i offentlig verksamhet, är därför en merit.

Dina arbetsuppgifter:
* Operativ, utvecklande intern kommunikation
* Råd och praktiskt stöd till verksamhetens chefer i det dagliga arbetet
* Vidareutveckla den digitala kommunikationen vid förbandet
* Kontinuerligt analysera och identifiera kommunikationsbehov vid förbandets olika enheter
* Ansvarar för C FM HRC dialogmöten med personalen

Personliga egenskaper:
* förmåga att identifiera och fånga upp behov, strukturera och vara självgående i ditt arbete
* initiativtagande, serviceinriktad och drivande
* har lätt för att samarbeta och skapa förtroende
* förmåga att se möjligheter och att utveckla dessa till framgångsfaktorer

Kompetenskrav:
Du ska ha en akademisk examen inom kommunikation/media eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig inom relevant område.

Meriterande:
* Erfarenhet av förändringskommunikation
* Erfarenhet av/förståelse för arbete med personalförsörjning/HR

Kontaktpersoner nås via FM växel 08-788 75 00:
HR-chef Marie Andersson, marie.andersson@mil.se
SACO: Camilla Robertsson (HKV), camilla.robertsson@mil.se
SEKO: Lise-Lotte Larsson (FMLOG),
liselott.larsson@mil.se
OFR/S: Pia Almström (HKV), pia.almstrom@mil.se
OFR/O: Therese Lund (HRC), therese.lund@mil.se

Välkommen med din ansökan senast den 2018-06-03. Din ansökan skall innehålla ett CV samt ett ansökningsbrev.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 09 maj 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan