Första ubåtsflottiljen söker dig som vill bli systemteknisk specialistsofficer

Om tjänsten

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.
Efter genomförda studier tillträds befattning ombord som systemteknisk specialistsofficer ombord ubåt.
Som systemteknisk yrkesofficer på första ubåtsflottiljen arbetar du med drift och underhåll av avancerade och komplexa system, exempelvis ledningssystem, navigationssystem, sambandssystem och sensorsystem.
Materielansvaret du har för dina system omfattar förebyggande och avhjälpande underhåll.
På fartyget är det du som är specialisten inom systemteknik.

Det ges möjlighet att arbeta i en både personligt och materiellt utvecklande miljö med fokus på ledord såsom kamratskap, tempoväxling och yrkeskunnande.
Första ubåtsflottiljen är ett prioriterat förband. Flera nya plattformar är på väg in såsom exempelvis nya ubåtar, A26 samt ett nytt signalspaningsfartyg.

Krav
Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen.
Du uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.
Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande
Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
Utbildning som är relevant för Försvarsmakten
Väl vitsordad erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar.
Ingenjörsexamen

Personliga egenskaper
Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. 

Arbetsmiljön till sjöss är speciell. Det är trångt och kan vara sjögång vilket är både fysiskt och psykiskt krävande. Du har en roll som innebär att du måste agera snabbt i en miljö där saker och ting förändras fort och insatserna är höga. Detta gör att du måste vara stresstålig. Du har en god samarbetsförmåga och är en lagspelare. Du måste vara mycket tekniskt intresserad och kunnig, teoretiskt såväl som praktiskt.
Vi ser gärna att du är sjötålig då arbetet ombord genomförs under varierande väderförhållanden.
För tjänstgöring på Första ubåtsflottiljen krävs att du genomför kompletterande prövning ubåt. Detta genomförs innan eventuell anställning.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs under vecka 31 till 34 i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för Första ubåtsflottiljen där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta, Första ubåtsflottiljens chef för rekrytering och kommunikation, Håkan Persson, hakan.c.persson@mil.se, 073-444 64 07.

Facklig representant:
Officersförbundet (OFR/O), Kfl OF: Klas Sandberg, 073-365 50 07


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Första ubåtsflottiljen står dygnet runt i beredskap för att övervaka och skydda Sveriges territorialhav, över och under ytan. Ubåtarna bedriver även dold underrättelseinhämtning och marina specialföretag med dykare, de står i beredskap för att sändas ut på internationella insatser någonstans i världen. De svenska ubåtarna är mycket avancerade och kan vara i undervattensläge under lång tid. Ubåtsvapnet har även världens mest avancerade ubåtsräddningssystem och ett avancerat signalspaningsfartyg för underrättelseinhämtning.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2018
  • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
  • Förband: Första ubåtsflottiljen (1.ubflj) Karlskrona
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan