Försvarsmakten söker Chef för Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC)

Om tjänsten

 

Är du intresserad av att arbeta som chef för en högt kvalificerad verksamhet bestående av motiverade och kompetenta medarbetare? Har du ett ledarskap som lyfter såväl medarbetare som verksamhet? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans verkar vi för att uppnå målen med Försvarsmaktens personalförsörjning.

Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

Myndighetsledningen utgörs av överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD).

Om tjänsten

Försvarsmaktens HR Centrum ger operativt stöd och service inom hela HR-området till hela Försvarsmakten. Vi prioriterar Försvarsmaktens chefer i rollen som arbetsgivarföreträdare. Arbetssättet är konsultativt, kostnadseffektiv och med hög datakvalitet.

En del av HR Centrums arbetsuppgifter är att vara ett centralt beredande stöd till Högkvarteret. HR Centrum bereder underlag för beslut exempelvis inom personalförsörjningsfrågor, arbetsgivarfrågor, arbetsmiljö- och resepolicy. HR Centrum är också ett centralt rekryteringsstöd för militär grundrekrytering, rekrytering samt genomför uttagningar till officersprogram och specialistofficersutbildning. HR Centrum är dessutom ansvarig för Försvarsmaktens löneproduktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som chef FM HRC leder du den dagliga verksamheten med stöd av stab, din ledningsgrupp och via verksamhetens chefer. Ansvarsområdet omfattar även att vara processägare för ett antal gemensamma personalförsörjningsprocesser inom Försvarsmakten. Du är förbandschef och FM HRC företrädare i samverkansforum med andra förbandschefer och högkvarteret. Rollen innebär att du arbetar verksamhetsnära. 

Kompetens

Du ska ha gedigen erfarenhet av chefsbefattningar med personal-, ekonomi och verksamhetsansvar på både direkt och indirekt nivå.
Du ska ha relevant akademisk examen eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt.
Du har gedigen erfarenhet av att leda i förändring och genomföra verksamhetsutveckling med hög komplexitet och uppgifter med koncernperspektiv.
Du är omvittnad att vara en god chef, ledare och arbetsgivarföreträdare.
Erfarenhet från shared service center eller vad vi bedömer motsvarande verksamhet.
 

Meriterande

Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten
Erfarenhet från arbete i större myndighet eller organisation
God kunskap om FM verksamhet och dess uppdragÖvrigt
Försvarsmakten är en mansdominerad organisation som strävar efter jämställdhet varför vi gärna ser kvinnor som sökande.
 

Personliga egenskaper

Som person har du strategisk höjd men även förmågan att omsätta strategier och visioner i praktisk handling och resultat. Du är öppen för förändringar samt har förmågan att kunna tänka nytt och se lösningar.

Befattningen kräver att du är resultatorienterad och flexibel i arbetet med att anpassa HR Centrums verksamhet till Försvarsmaktens verksamhetsmål. Du ska ha ett lugnt och säkert uppträdande, kunna kommunicera, motivera och ta beslut. Befattningen kräver att du har goda ledaregenskaper och en mycket hög integritet.

Du har förmågan att bygga goda relationer såväl internt som externt samt skapa och upprätthålla förtroende i organisationen. Du behöver också tydligt och uppriktigt dela Försvarsmaktens värdegrund.

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet mot Försvarsmaktens ledarkriterier. Slutkandidaterna kommer att få genomföra kompletterande urvalsaktiviter.

 
Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövningen med registerkontroll kommer att genomföras före anställningen enligt 19§ i säkerhetskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet samt skyldighet att tjänstgöra och utbildas i krigsbefattning. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

 

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Chef Förbandsproduktion Anders Callert eller gällande rekryteringsprocessen chefsutvecklare Elisabeth Engström Hägerö, 08-788 75 00.

 

Mikael Boox för OFR/O 08-440 83 37

Susanne Abele för SACO-S FM 076-876 62 05

Robert Oidermaa Försvarsförbundet för OFR/S 070-670 41 38

Hans Monthan för SEKO

 

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i ansökan.

 

Din ansökan gör du på www.forsvarsmakten.se/Jobba/Lediga-jobb/.

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion. Vi har som främsta uppgift att stötta chefer och medarbetare med HR- och lönefrågor. Vi är drygt 250 medarbetare med verksamhet i Stockholm, på Gärdet i ett modernt kontorslandskap.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 maj 2018
  • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens HR-centrum (FM HRC) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-23

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan