Försvarsmakten F7 Statsflyget Arlanda söker en materielplutonchef (OF 1)

Om tjänsten

Statsflyget har sin organisatoriska hemvist inom F7, Såtenäs men verksamheten bedrivs från Arlanda där enheten har hangar och kontor.

Vi jobbar i en dynamisk verksamhet med uppdrag att transportera kungahuset samt landets högsta civila- och militära ledning med höga krav på säkerhet och tillgänglighet. Vår flygverksamhet är global.

Vi har en fin gemenskap och vår arbetsplats erbjuder både utrymme för egna initiativ och ansvarstagande. Om du trivs med att arbeta på en stabil arbetsplats - som samtidigt är under kontinuerlig utveckling - läs då vidare och skicka gärna in en ansökan till oss! Vi ser fram emot att välkomna dig i gänget.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som materielplutonchef leder du plutonens personal och verksamhet mot fastställda mål och uppgifter och ser till att verksamheten är i balans mot tillgängliga resurser. Det innebär exempelvis att du stödjer kompanichefen att verka inom godkänt verksamhetsområde, deltar i krigsförbandsutveckling och har serviceansvar för flygsäkerhetspåverkande markmateriel.

Du kommer även att ha serviceansvar för kompani- och basmateriel och förrådsansvar för flygmaterielförråd. Materielplutonen består av chefen samt två materieltekniker och man samarbetar mycket med flygunderhållsplutonen och med logistikbefälet.

 Krav:

 • Officer, utbildad flygtekniker kat B1 eller B2
 • B-körkort
 • Svensk medborgare

Meriterande:

Erfarenhet avseende ledning av flygmaterieltjänst.

 Personliga egenskaper:

Vi ser gärna att du som söker har lätt för att samarbeta med andra. Att du är flexibel och kreativ är värdefulla egenskaper. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. För att lösa dina uppgifter på ett bra sätt behöver du dessutom kunna vara självgående. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi förutsätter att du delar Försvarsmaktens värdegrund och synen på allas lika värde.


Övrigt:

 • Typ av anställning/befattning/nivå: Tillsvidareanställning/Militär/OF1
  • Omfattning: 100%
  • Individuell lönesättning
  • Arbetsort Arlanda
  • Tillträde 181201 eller enligt överenskommelse

 Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Anna Dellham, C Statsflyget: 0510-451000

Hans Tjäder, Stf C Statsflyget: 0510-451000

Facklig företrädare:
F7 OF, Jan Möller: 0510-451000

Dokument att bifoga ansökan:

 • Personligt brev
 • CV med referenser


Ansökningsprocessen:
Du kommer att få en bekräftelse på att vi har mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till oss för intervju.

Sista ansökningsdag:
Välkommen med din ansökan senast 2018-10-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs flygflottilj, F 7, är ett krigsförband både vad gäller JAS 39 Gripen och transport- och specialflyg. På förbandet utbildas alla svenska Gripenpiloter samt även utländska piloter och tekniker från länder som köpt Gripen. Vi genomför nationella och internationella insatser med transport- och specialflyg (radar- och signalspaning samt statsflyget) och ansvarar också för Gripensupporten i Thailand samt för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 27 september 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-10-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan