Livregementets Husarer K 3 söker Handläggare systematiskt arbetsmiljö med huvudinriktning elsäkerhet

Om tjänsten

Som handläggare kommer du att ha ansvaret för att driva det systematiska arbetsmiljöarbetet framåt enligt Försvarsmaktens styrande dokument. Detta innebär riskanalyser av verksamheten, framtagande av lokala rutiner och att driva K 3 egenkontroll program bland annat avseende elsäkerhet. Förutom det rent administrativa arbetet med framtagning och kontroll av rutiner/egenkontroller ligger även en stor del på att deltaga på övningar i fält och där följa upp och utbilda inom elsäkerhetsområdet. Huvuddelen av vår elsäkerhet handlar om vår elmateriel som är anpassad till fältmiljö. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Stödja chefer på alla nivåer i deras arbete att analysera, implementera, kontrollera och vidmakthålla ett systematiskt arbetsmiljöarbete med särskild inriktning på elsäkerhet i verksamheten.
 • Genomföra utbildningar för chefer och övrig personal inom elsäkerhetsområdet.
 • Följa upp avvikelser samt ge förslag till åtgärder.
 • Efterhand kommer även andra områden inom det systematiska arbetsmiljöarbetet att ingå tex systematiskt brandskydd arbete och brandfarliga varor.

Kvalifikationer 

 • Svensk medborgare
 • Körkort B

Meriterande kvalifikationer 

 • Dokumenterade kunskaper och erfarenheter inom det systematiska arbetsmiljö
 • Kunskap och erfarenhet av elsäkerhetslagstiftningen samt elsäkerhetsarbete
 • Erfarenhet av annat systematiskt arbetsmiljöarbete, exempelvis systematiskt brandskydd arbete och brandfarliga varor
 • Erfarenhet av projektarbete
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Du kommer genomgå de utbildningar som krävs för din roll vid försvarsmaktens tekniska skola i Halmstad. 

Personliga egenskaper 

Du skall ha en god pedagogisk förmåga då det handlar om att utbilda och informera personalgrupper inom alla olika nivåer. Du behöver vara självgående och strukturerad samt ha förmåga att se helheten. God förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp och planera och genomföra projekt. Du skall med väl avvägda sammanfattningar kunna vägleda chefer i deras beslutsfattande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet för tjänsten. 

Övrigt 

Befattningen är placerad i regementsstaben, på Livregementets Husarer K 3.

Anställningen är en civil (oberoende) befattning. Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader. 

Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse. 

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Eklind, HR avdelningen eller vår tekniska chef, Urban Samuelsson. Båda nås på tfn 0505-451000. 

Fackliga kontaktpersoner K 3 

OFR/O, Eva Härnqvist, 0505-451000

SEKO, Kenny Hägg, 0505-451000

OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-451000 

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 14 maj 2018
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Livregementets husarer (K 3) Karlsborg
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan