Utvecklingsofficer - OR 8

Om tjänsten

Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS) utbildar anställda och blivande officerare inom funktionen logistik och fordonstjänst till samtliga arenor i Försvarsmakten. På LogS arbetar ca 60 st officerare och civila.

Utvecklingssektionen har till uppgift att utveckla operativa och taktiska logistikförband. Utvecklingssektionen upprätthåller ansvaret för att föreslå optimerade logistiklösningar för förbandsbunden logistik. Arbetet omfattas bl a av att föreslå logistikmateriel, genomföra studier, ta fram publikationer och utveckla metoder inom ansvarsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utveckla materiel och metoder inom hela logistikområdet i Försvarsmakten (FM), främst inom försvarsmedicin. Du kommer att leda och/eller delta i författandet av reglementen, handböcker och andra publikationer inom logistikområdet, då främst inom försvarsmedicin. Du kommer också att utbilda inom logistik.

Kvalifikationer 

Du som söker är yrkesofficer OR 8 eller har genomgått OF-2 utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du ska ha bred kunskap inom delfunktionen försvarsmedicin. Du ska ha god förmåga att leda/delta i projekt.

Meriterande

 • Kunskap i uppbyggnaden av Försvarsmaktens sjukvårdssystem
 • Erfarenhet av förbandsverksamhet inom Försvarsmaktens sjukvårdssystem
 • Erfarenhet av förbands- och systemutveckling
 • Sjukvårdsinstruktör

Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som utvecklingsofficer måste du kunna arbeta självständigt, men också i team och då mot uppsatta mål. Du måste kunna entusiasmera andra deltagare inom ett projekt. Du måste ha god förmåga till både samarbete och samordning. Du är en person som ser vad som behöver göras och kan organisera och strukturera ditt arbete. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du känner dig bekväm i att utbilda och tala inför grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten.

Övrigt

Tillträde 2018-08-01 eller efter överenskommelse. Befattningen är placerad på Utvecklingssektionen, FM Logistik- och Motorskola, Trängregementet Skövde.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef mj Stefan Ling, tfn 070-508 0931 eller stf sektionschef mj Jörgen Eliasson, tfn 070-274 5525.

Facklig representanter

Jörgen Eliasson, OFR/O

Kristina Lundström, OFR/O

Samtliga nås via vxl 0500-46 50 00.

Sista datum för ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-06. Din ansökan skall innehålla ett personligt brev och ett CV.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Trängregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Vi utvecklar, utbildar och leder krigsförband inom logistik och sjukvård. Våra kompetenser är efterfrågade nationellt och vid internationella insatser. Trängregementets ambition är att vara ett av Europas ledande militära logistikcentra. På Trängregementet finns Försvarsmaktens Logistik- och Motorskola (LogS).

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2018
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Trängregementet Skövde
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-06

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan