Militärhögskolan Karlberg söker säkerhetshandläggare

Om tjänsten

Som säkerhetshandläggare ingår du i skolans stab där du under säkerhetschefen ansvarar för handläggning av arbetsuppgifter inom säkerhetsområdet. Du kommer att arbeta med administration av säkerhetsprövning, behörighetsadministration av bevakningssystem samt administration av Teidkort. Du kommer även att stödja i övriga uppgifter inom säkerhetsfunktionens ansvarområden, till exempel med att bereda underlag för beslut eller beställa materiel. I övrigt kan befattningen även innebära att du genomför utbildning med kadetter/kursdeltagare och skolans egen personal.

Riktlinjer för arbetet är Försvarsmaktens värdegrund, uppförandekod, fastställda inriktningar samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten inom säkerhetsområdet.

Utbildning och kvalifikationer

Du har gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har dokumenterad kunskap i att hantera sekretessklassad information.

Du har erfarenhet av att tidigare ha arbetat med administrativa uppgifter.

Meriterande

Du har genomfört någon av Försvarsmaktens utbilningar inom säkerhetsområdet, gärna med fokus på IT-säkerhet och allmän säkerhet.

Det är meriterande om du har kunskap om Försvarsmakten samt kunskap om myndighetens interna bestämmelser inom säkerhetsområdet.

Tidigare erfarenhet av att hålla utbildningar.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är utåtriktad samt har förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är driven och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och tempon. Du är ansvarsfull, noggrann och vill bidra med dina idéer. Du ska ha intresse och en vilja att hålla dig uppdaterad inom säkerhetsområdet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Detta är en civil befattning. Anställningen är tillsvidare, provanställning kan förekomma.

Tillträde snarast efter överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av C J2, kn Per Österlund, tel 08-514 398 07, alt mobil tel 070- 283 63 91.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan via ReachMee senast 2018-05-31. Din ansökan skall innehålla CV och ansökningsbrev. I ansökan vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga företrädare

Johan Danko OF Karlberg, tel 070-692 77 65,

Maria Back-Nilsson SACO, tel 08-514 397 43,

Stefan Ragnebrink Försvarsförbundet, tel 08-514 397 69,

Christer Norman SEKO försvar, tel 08-514 398 11.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Vid Militärhögskolan Karlberg genomförs den grundläggande treåriga officersutbildningen tillsammans med Försvarshögskolan. Vid skolan finns dessutom Managementenheten, Försvarsmaktens utbildningsenhet, Försvarsmaktens enhet för idrott och friskvård, Lokalplaneringsenhet Mitt och Skolenheten.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 maj 2018
  • Plats: Solna, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Militärhögskolan-Karlberg (MHS-K) Stockholm
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan