I 19 (Norrbottens regemente söker dig som vill bli officer

Om tjänsten

Vi erbjuder ett stimulerande arbete som chef och ledare där du kan göra skillnad på riktigt. Du behöver inte ha tidigare militär erfarenhet eftersom det första du kommer göra som ny officer är att lära dig jobbet genom utbildning, träning och handledning.

Målbild!
Efter att du har genomfört viss utbildning, tränat dig i aktuell befattning så kommer du att jobba som officer på I 19 i Boden.
Som officer planerar och leder du utbildningen av rekryter med hjälp av ett plutonslag som består av 2-4 specialistofficerare med mer eller mindre erfarenhet i rollen som utbildare. Du är första linjens chef och ansvarar för all administrativ verksamhet rörande plutonen eller viss funktion.
Plutonen ingår i ett kompani, där din närmsta chef är kompanichefen. Kompanichefen är en officer med flera års erfarenhet som chef och ledare och det är denne som även kommer stötta dig under de första åren på det nya jobbet som plutonchef.

Vid I 19 söker vi officerare som ska leda i första hand logistikförband under utbildning, övning och insats. Nationellt eller internationellt

Krav
Akademisk examen om minst 180 hp från universitet eller högskola som innehåller ett skriftligt examensarbete om minst 15 hp, eller motsvarande examen
Uppfyller våra krav samt är lämplig för yrket.
Dina värderingar överensstämmer med Försvarsmaktens värdegrund och uppförandekod.

Meriterande
Chefs- och ledarerfarenhet från yrkesliv eller ideellt arbete.
Väl vitsordad erfarenhet från chefs- och ledarbefattningar.
Genomfört en utbildning inom logistik, teknik eller stadsvetenskap.
Erfarenhet av Försvarsmakten och insikt i vad som förväntas av dig i din kommande anställning som officer.
Erfarenhet av verksamhet i subarktisk miljö.

Personliga egenskaper
Du är en person som tar ansvar, söker och driver dina arbetsuppgifter, är dynamisk och stöttar där det behövs. Arbetet kräver såväl mycket god stresstålighet som samarbetsförmåga. Du har förmåga att prioritera. Du är flexibel och ser hela Försvarsmakten som din arbetsplats i en kommande officerskarriär. 

Övrigt
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-17. För att vi ska kunna hantera din ansökan ska du bifoga CV, intyg om akademisk examen, intyg om eventuell militär utbildning, ansökningsbrev samt övriga meriterande underlag. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för jobbet som officer.

Rekryteringsprocessen innehåller bland annat intervjuer och tester som genomförs under vecka 31 till 34 i Stockholm eller Malmö. Om du går vidare i rekryteringen så kommer du bjudas in att träffa representanter för I 19 där ni tillsammans kan komma överens om jobbet passar för dig.

Försvarsmakten tillämpar positiv särbehandling av underrepresenterat kön. Anställningsformen är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta  Kn Magnus Söderström S1/Pbat/I19  (magnus.soderstrom@mil.se).

Facklig representant för:
OF Bothnia: Per Davidsson 0921-348804
Försvarsförbundet: Anneli Forshage 0921-348815
SECO: Margareta Ryding 0921-348024
SACO: Saco-f-boden@mil.se

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 17 maj 2018
  • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens regemente (I 19) Boden
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan