Försvarsmaktens hundtjänstenhet söker fodervärdskonsulenter

Om tjänsten

Är du en av våra fodervärdskonsulenter?

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet (FHTE) har till uppgift att förse Försvarsmaktens kontinuerligt tjänstgörande krigsförband samt Polisen med tjänstehundar. Hundtjänst bedrivs inom hela Försvarsmakten. 
FHTE:s avelsavdelning är placerad i Sollefteå och har till uppgift att planera avel, sköta tikar och valpar, rekrytera fodervärdar, placera valparna hos fodervärdar och att ge hjälp och stöd under fodervärdstiden.  

Försvarsmaktens hundar placeras hos sin fodervärd när de är 8-10 veckor och där stannar de tills de är ungefär ett och ett halvt år gamla. Under den perioden står Försvarsmakten för foder- och veterinärkostnader. Avelsverksamheten i Sollefteå har pågått sedan sommaren 2005 och genom åren har man fött upp över 2 300 valpar. 

Som stöd till fodervärdarna har Försvarsmakten ett antal fodervärdskonsulenter ute i landet. Fodervärdskonsulenterna ansvarar för att, tillsammans med fodervärdarna, skapa förutsättningar för valparna att utvecklas i rätt riktning för ett kommande liv som tjänstehund.

Nu söker vi dig som vill bidra med dina hundkunskaper i rollen som fodervärdskonsulent

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Göra hembesök och bedöma lämplighet hos potentiella fodervärdar 
 • Kalla till och genomföra träffar med fodervärdar
 • Bistå med tips och råd samt bistå med konkret dressyrhjälp 
 • Dokumentera hundarnas framsteg och eventuella problem

Som fodervärdskonsulent skall du fungera som Försvarsmaktens representant ute bland våra intressenter runt om i landet. Våra konsulenter är en vital del av vårt fodervärdssystem och en förutsättning för att vi skall hitta och bibehålla våra fantastiska fodervärdar. Vi tror därför att din personlighet präglas av samarbetsvilja, gott omdöme och prestigelöshet. Du har mycket god erfarenhet av dressyr, har lätt för att skapa förtroendeingivande relationer och behärskar det sociala samspelet.

Dator, körkort och tillgång till egen bil som kan transportera hund är ett krav. Vi erbjuder dig ett omväxlande uppdrag i ett professionellt nätverk, internutbildning och möjligheten att bidra till Sveriges försvar.

Övrigt

Just nu söker vi fler duktiga fodervärdskonsulenter i hela Sverige. Anställningsformen för denna tjänst är timanställning och är inte en tillsvidaretjänst.

Kontakt och ansökan

Är du intresserad av att bli en del av vårt team i fodervärdsverksamheten? Skicka då in din ansökan och berätta om din bakgrund och dina erfarenheter inom hunddressyr. Har du frågor är du välkommen att kontakta Fodervärdsansvarig Mikael Pounu 070-202 50 45.

Vi kommer att behandla ansökningarna löpande och med hänsyn till semestertider kan vi komma att kontakta dig först efter sommaren.

Vi behöver dock ha din ansökan senast 2018-07-31.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:
Livgardet är ett av Sveriges största regementen med anor från 1521. Våra blåklädda soldater som bevakar de kungliga slotten är kanske de som syns mest utåt, men vi gör så mycket mer. Vi svarar bland annat för utbildningen av personal som åker på internationella uppdrag samt all militärpolisverksamhet. Inom Livgardet finns säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Militärregion mitt, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 17 maj 2018
 • Plats: Sollefteå, Västernorrlands län, Sverige
 • Förband: Livgardet (LG) Kungsängen
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Deltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-07-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan