Försvarsmakten söker OR 6-7 med kompetens inom sjukvård till Försvarsmedicinska Enheten i Göteborg

Om tjänsten

Försvarsmedicincentrum är Försvarsmaktens funktionscentrum för hälso- och sjukvård. FömedC bedriver utbildning av rekryter, reservofficerare, yrkesofficerare och sjukvårdspersonal för Insatsorganisationen inklusive Utlandsstyrkan samt utveckling inom det Försvarsmedicinska området. Arbetet sker i en stimulerande miljö.

Prehospitala sektionen arbetar med utbildning och utveckling av prehospital Försvarsmedicin från soldat, stridssjukvårdare, sjukvårdare, sjukvårdsgrupp, lätt traumagrupp, traumagrupp, förbandsplats. Personalen är blandad mellan officerare med särskild komptens inom sjukvård och specialistsjuksköterskor, specialistläkare och specialister inom preventiv medicin.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vara kurschef/kursansvarig för FömedE sjukvårdskurser, med ansvar för förberedelser, elevkontakter, genomförande, kvalitetssäkring, utvärdering och handledning av utbildningspersonal.
Ansvara för utveckling och upprätthållande av vår Försvarsmedicinska övningsanläggning. Stödja våra kurschefer/ämnesansvariga samt Utbildningsavdelningens kvartermästare inom utbildningar och övningar med materieltjänst.
Delta i utveckling och implementering av FM sjukvårdsorganisation, sjukvårds materiel och arbetsmetoder.
Vara instruktör och utbilda sjukvårdspersonal, soldater/sjömän och officerare inom området prehospital Försvarsmedicin.
Vara förbandsinstruktör- eller specialinstruktör sjukvård (FBI/SPI SJV) vid försvarsmaktens övningar.
Leda arbetsgrupp/projekt inom ramen för utveckling av Försvarsmedicin.
 

Kompetenskrav

Examen som specialistofficer(SOU/ASOU), taktisk officer(YOP/OP) eller Reservofficer(RO).
Erfarenhet av att hålla i sjukvårdsutbildningar samt handleda personal.
Erfarenhet av att leda utbildningar och eller projekt/utvecklingsprojekt.
Erfarenhet och kunskap av arbete med FM-materielsystem.
Kunskap/förståelse av Försvarsmaktens sjukvårdssystem, sjukvårdstaktik.
Förmåga att tala och skriva obehindrat på svenska och engelska (då viss utbildning genomförs på engelska).
Vana av att arbeta i Office-paketet, främst Power Point och Word samt god förmåga att söka och sammanställa information.
B-körkort.


Meriterande

Instruktör Stridssjukvårdare
Huvudinstruktör Taktiskt Omhändertagande av Stridsskadad
Utbildning och eller erfarenhet som Kvartermästare
Tactical Combat Casualty Care (TCCC)-utb.
Praktisk tjänstgöring vid sjukvårdspluton eller lätt traumagrupp.
Legitimerad sjuksköterska.
Erfarenhet från civil akutsjukvård
Militär utlandstjänstgöring.
Övrig internationell erfarenhet inom sjukvårdsområdet.
C-körkort
Förarbevis LPTGB
Förarbevis Truck


Personliga egenskaper

Som person bör du vara omdömesgill och noggrann då det är viktigt att utbildningar och övningar förbereds och genomförs med hög kvalitet. Du behöver vara flexibel och adaptiv då en del av våra uppgifter beordras med kort varsel pga. t.ex. skarpa insatser. Du behöver ha lätt för att samarbeta med andra då arbetet innebär mycket arbete i projekt- arbetsgrupper och instruktörslag i samband med utbildningar, övningar, projekt m.m. Det är även viktigt att du kan arbeta självständigt, i förberedandet av kurser och annan verksamhet. Det är också viktigt att du som ledare är en föregångsman och är bra på att inspirera och motivera kursdeltagare och medarbetare. Tjänsten kräver i perioder att du har god uthållighet både fysiskt och psykiskt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetet sker utifrån Försvarsmaktens värdegrund, fastställda policy och riktlinjer samt lagar och förordningar som reglerar verksamheten. För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning och övningar. Resor ingår i tjänsten, både i Sverige och utomlands.

Tillträde

Snarast, alternativt enligt överenskommelse. Ange i ansökan när tillträde tidigast kan ske. Eventuellt kommer 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 100 % arbetstid.

Befattningsnivå: YO/OR 6-7 (1.Sergeant-Fanjunkare).

Fänrik eller Löjtnant kan också söka befattningen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-11.
Bifoga ansökningsbrev och meritförteckning.

Upplysningar
Du är välkommen att kontakta chefen för Prehospitala sektionen Utbildningsavdelningen Fv David Karlström via mail: david.karlstrom@mil.se.

 

Fackliga företrädare: (Växel 031-692000)

Försvarsförbundet: Susanne Averius

SEKO: Lars Landén

SACO: Anders Jonsson

Officersförbundet: Mikael Nilson

 

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 maj 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan