Militär helikoptertekniker B1, 2.Helikopterskvadron Malmen

Om tjänsten

Helikopterflottiljen, 2.helikopterskvadronen söker helikoptertekniker kategori B1 till 151.helikopterunderhållspluton, 215.flygunderhållskompaniet.

215.fukomp ingår i 2.helikopterskvadronen som lyder under Helikopterflottiljen. 215.fuhkomp betjänar i huvudsak Luftstridsskolan och 2.hkpskv flygstyrka 15. Kompaniet arbetar därtill ständigt med att utveckla krigsförbandet och har många nya utmanande uppgifter att ta sig an!

215.flygunderhållskompaniet består av en 151.helikopterunderhållspluton och 2.helikopterunderhållssektion. 151.hkpuhplut består av specialistofficerare som bedriver klargöring, avhjälpande underhåll och service på helikopter 15. 2.hkpuhsekt består av civila helikoptertekniker som främst bedriver service och reparationer av både helikopter 15 och 16. 151.hkpuhplut och 2.hkpuhsekt arbetar tätt tillsammans över tiden.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER:

Line- och base maintenance HKP15
Genomföra Line- och base maintenance HKP15 vid insats och övning
Upprätthålla militära färdigheter
Utveckla krigsförbandet
 
Kvalifikationer:

RML behörighet, Kat B1.1
Specialistofficersexamen
Goda kunskaper i engelska då manualer och avrapportering sker på engelska.
Körkort klass B
 
Meriterande:

Kat B1.3
Typutbildning på Helikopter 15
B2 behörighet
Körkort C, CE
 
Personliga egenskaper:

Arbetet kommer att ske i små grupper där kravet på samarbetsförmåga, noggrannhet och ödmjukhet är förutsättningar för flygsäkerheten som genomsyrar vår verksamhet.

Även om vi oftast arbetar i par eller mindre grupper så krävs det att du kan arbeta självständigt under eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Arbetsort: Linköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön: Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan. KompC Mj Maria Levin på 073-247 33 51Fackliga representanter:OFR/S Caroline NilssonDet samlade växelnumret för alla fackliga kontakter är 013-283000 
 
SACO Anneli Helmersson
OFR/O Mats Häggström
 
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
 
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-24 Din ansökan skall innehålla CV, (bör innehålla minst två referenser), samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 maj 2018
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen (Hkpflj)
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan