Mekaniker på 1. Tekniska bataljon

Om tjänsten

1.Tekniska bataljon

1. Tekniska Bataljonen är FMTS (Försvarsmaktens Tekniska Skola) insatsförband och är därmed en del av Försvarsmaktens nationella och internationella insatsförmåga. Vår uppgift är att stödja andra förband med tekniskt stöd, reperationer och underhåll av Försvarsmaktens materiel. Vår verksamhet genomförs idag i Halmstad, Boden, Skövde, Kungsängen, Revinge och Ronneby samt internationellt vid våra insatser i exempelvis Mali. Bataljonen består av en bataljonsledning i Halmstad, två Brigadtekniska kompanier i Skövde respektive i Boden, samt ett Operativt tekniskt kompani och Vapnö utbildningskompani i Halmstad.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som soldat-mekaniker kommer du att tjänstgöra på en av våra tekniska plutoner. Du kommer att arbeta med en stor bredd av materiel inom något av våra arbetsområden. Du kommer självständigt och i grupp att utföra felsökning, service och reparationer i såväl verkstad som fält.

Våra arbetsområden är

Mekaniker inom fordon/stridsfordon, fältarbetsmaskiner, tele-/samband, reservdelsförsörjning, kyl- och klimat eller vapen.

Kvalifikationer

 • Genomför GU 18/19 som mekaniker
 • GSS/K som mekaniker
 • Har genomfört GU/VPL som mekaniker

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare arbetslivserfarenhet som mekaniker
 • Genomgått yrkestekniskt gymnasium
 • God teknisk förståelse
 • Körkortsbehörighet B
 • Utåtriktad samt har lätt att samarbeta med andra människor
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift

Personliga egenskaper

Arbetet innebär en varierande vardag där starkt skiftande inslag är normalbilden. Flexibilitet är en nödvändig egenskap för att hantera både systematisk felsökning till att utbildas i skyttestrid. Vi eftersträvar en jämställd arbetsplats med en mångfald hos oss som arbetar här. Om detta är naturligt för dig och om du ser det som en möjlighet och utmaning har du rätt förutsättningar för denna tjänst. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Allmänt

För att vara aktuell för anställning för denna tjänst vid vårt förband genomför du just nu Grundläggande Militär Utbildning (GU), är anställd som mekaniker i Försvarsmakten eller har genomfört GU/VPL som mekaniker. En förutsättning för anställning är att du uppfyller kravprofilen för sökt arbetsområde. I urvalet lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Övrig information

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning maximalt 12 år

Arbetsort: Boden

Beräknat startdatum: Tillträde 17 juni eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan senast 190531

 

Din ansökan skall innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämplig för denna befattning.

 

För mer information om tjänsten kontakta:

Joakim Roth 0761-06 26 17
Pär Björmark 0766-49 29 14
Malin Jönsson 0701-48 47 60


Fackliga kontaktpersoner vid FMTS; (Nås via växel 035-266 20 00)
HSOF: Marie Meigård
OFR-S: Roland Kramer
SACO: Nermina Dzanic
SEKO: Jörgen Stehn


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 april 2019
 • Plats: Boden, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan