Samverkansofficer Geo Internationell

Om tjänsten

Försvarsmaktens Stödenhet för Geografisk Information, Geo SE, söker officer till tjänsten samverkansofficer internationella kontakter.

Vid Geo SE finns militära befattningar som bemannas av officerare. Som samverkansofficer är man tjänstledig från FM och tjänsteplacerad under tre år vid Lantmäteriet (LM) och Enheten Myndighetsuppdrag. Geo SE är ett uppdrag som LM löser åt FM inom myndighetssamverkan. Samverkanofficerens roll är att utveckla och vidmakthålla kommunikation mellan organisationsenheter på olika nivåer, såsom förband, skolor och centra kopplat mot geografisk information samt att utgöra en länk mellan Geo SE och Försvarsmakten.

Befattningen ger en stor möjlighet att påverka och utveckla den geografiska informationstjänsten i Försvarsmakten.

Den ansvarige för internationella kontakter har också till uppgift att vidmakthålla och utveckla det internationella nätverk som är grunden för att Sverige skall få tillgång till geografisk data via våra samarbetspartners. Befattningen innebär även att följa upp de överenskommelser som finns i dagsläget och att säkerställa att de följs.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som samverkansofficer Internationella kontakter kommer du bl.a. att:

 • stötta enheten samt utgöra kontaktperson gentemot FM internationella kontaktytor inom geografisk information.
 • svara för kontakter och bereda frågor mellan HKV organisationsenheter och Geo SE avseende internationella geografiska data
 • stödja FM i frågor rörande internationell geografisk informationstjänst
 • samverka med andra länders militära organ för geografiska informationsfrågor
 • stödja HKV i bi- och multilaterala avtalsarbeten samt uppföljning, utvärdering och revidering av ingångna avtalArbetet innebär kontakter med många olika nationer och internationella organ vilket medför resor. 

 

Önskvärd kompetens

 • Officer nivå OF 3-4, gärna med erfarenhet av geografisk informationstjänst, ledning och samband eller underrättelsetjänst.
 • Erfarenhet av stabstjänstgöring, NATO planeringsprocesser och stabsmetodik.
 • Brett kontaktnät inom FM
 • Mycket goda kunskaper i engelska, verbalt och skriftligt. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

 

Personliga egenskaper 

 • Är självgående och tar ansvar för sin uppgift. Har god samarbetsförmåga, är lyhörd och konstruktiv. Tar initiativ och uppnår resultat. Är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Skapar kontakter och underhåller relationer. 

 

Tillträde: 2018-08-01 eller efter överenskommelse. 

 

Förfrågningar angående befattningen kan göras till sektionschef tjänster på Geo SE, Peter Adler. Fackliga företrädare för LA är Maria M Eriksson samt ST Karin Thermenius. Samtliga nås via LM vxl 0771-63 63 63 eller per e-post enligt modellen: fornamn.efternamn@lm.se.

Tjänsten är baserad i Stockholm på Karlavägen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 28 maj 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmakten
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan