Materielhandläggare till Stabsenheten vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum

Om tjänsten

Vi söker nu en materielhandläggare för en tidsbegränsad placering. Befattningen är placerad vid stabsenheten, placeringsort Uppsala.
Stabsenheten stödjer och skapar förutsättningar för chefen FMUndSäkC och centret i övrigt att planera, genomföra och följa upp dess verksamhet. Förutom stödfunktioner som HR-, Säk-, Ek-, IT-, Komm-, Prod- och Logistikfunktioner finns även vaktmästar- och sekreterarstöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som materielhandläggare är du en del i att logistiken på FMUndSäkC ska kunna fungera. Du kommer att få arbeta med alla områden inom logistiken men i huvudsak med materieltjänsten. Materieltjänsten syftar till att vi ska ha ordning och reda på den materiel som behövs för att vi ska kunna lösa tilldelade uppgifter. I det ingår uppföljning av status på materiel, redovisning av materiel och beställa varor och materiel till medarbetare på FMUndSäkC. Det görs i huvudsak i våra IT-system som heter PRIO (SAP) och LIFT.
Arbetet innefattar även att ta till sig stora mängder formell text för att sedan arbeta utifrån givna instruktioner. Arbetet kan under perioder bli mer handfast då materiel skall flyttas eller hämtas. Du är en resurs på ett litet förband varför det periodvis också innebär stöd till andra funktioner såväl inom staben som på hela centret.

Kvalifikationer:
Du skall ha en gymnasieexamen med fullständigt betyg och mycket goda IT-kunskaper. Du ska även ha god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och inneha B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:
Meriterande för denna befattning är att du har erfarenhet av arbete i SAP/PRIO samt kunskap om materiel i Försvarsmakten. Därtill är det en fördel om du har erfarenhet av inköp/beställning av varor samt arbete med logistik som är IT-basterat.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du skall vara stresstålig, flexibel och öppen för snabba förändringar och omprioriteringar. Arbetet kräver att du är noggrann och kan ta egna initiativ inom eget ansvarsområde.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:
Mats Ersson, Logistikchef, 018-19 60 28
Jeanette Borén, chef HR, 018-19 65 03

Fackliga representanter:
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Försvarsförbundet: Per Gustafson, tel 018-19 67 81
SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76
Alternativt: 010-820 00 99 för alla fackliga kontakter

Övrigt:
Anställningsform: Tidsbegränsad
Arbetsort: Uppsala
Beräknat startdatum/tillträde: 2018-09-01
Befattningsnivå: Civil

Sista datum för ansökan:
Välkommen med din ansökan senast 2018-06-29. Vi kommer att hantera ansökningarna löpande under ansökningstiden. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 maj 2018
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: FM Underrättelse- och säkerhetscentrum Uppsala
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan