Sjöstridsskolan söker kadettofficer

Om tjänsten

Kadettkompaniet samanhåller ledning, administration, uppföljning och del av utbildningen för kadetter, såväl inom officersprogrammet som specialistofficers- och reservofficersutbildningen. Efter examen kommer dessa att tjänstgöra vid något av marinens förband.

Vi är 10 stycken anställda på kompaniet varav 5 kadettofficerare. Övriga utgör ledning, lärare inom fysiskt stridsvärde och språk. Du kommer i huvudsak att utföra dina arbetsuppgifter i land med placering i Karlskrona. I tjänsten ingår även att periodvis följa kadeternas verksamhet till sjöss, ombord på våra skolfartyg och skonerter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Arbetet innebär att vara närmaste chef för officersprogrammets studenter/kadetter med nautisk inriktning (ca 20 st) vid sjöstridsskolan.
Du kommer att följa studenterna under ett år vid deras verksamhetsförlagda utbildning. Termin 4-5 ur Försvarshögskolans officersprogram.

 I de dagliga uppgifterna ingår bland annat att:

 • Samordna kadetternas utbildning i samverkan med kurschefer
 • Vara mentor, ansvara för uppföljning/individutveckling av dina kadetter och deras utveckling mot den kommande rollen som officer i marinen
 • Genomföra utvecklingssamtal
 • Administrera kadetternas resor och ekonomi i system PRIO

Kvalifikationer:
Genomförd officersutbildning, OF 2.
God fysisk förmåga och en god samarbetsförmåga. 

Meriterande är:
Genomgången högskoleutbildning.
Nautisk kompetens. 

Tjänsten är en heltids tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträdesdatum 2018-08-01 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vill du veta mera om anställningen kontakta:
Avdelningschef, Örlkn Henrik Ramner tel 070 572 65 85 henrik.ramner@mil.se 

Fackliga företrädare är för:
Försvarsförbundet, Annki Häggberg tel 070-568 55 45
Officersförbundet, Mikael Vinde tel 076-634 75 22
SACO, Andreas Nilsson tel 076-649 25 33

Välkommen med Din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och löneanspråk senast 2018–06-30.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Sjöstridsskolan, SSS, utbildar officerare, specialistofficerare, sjömän och soldater på alla nivåer. SSS bedriver även studier, försök och ledningsträning av fartygsbesättningar samt taktik- och teknikutveckling inom det marina området. SSS har också ett ansvar för Dyk- och navalmedicin i Försvarsmakten. SSS är huvudsakligen baserad i Karlskrona i Blekinge men har även en enhet på Berga utanför Stockholm som är specialiserad på amfibiestrid.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 30 maj 2018
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Sjöstridsskolan (SSS) Karlskrona
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-06-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan