Flygsäkerhetskoordinator

Om tjänsten

Flygsäkerhetskoordinator (FSK) vid F 21

Huvudsakliga arbetsuppgifter: 

Befattningen återfinns vid F 21 Basenhet.
FSK ingår i flygplatsens ledningsfunktion och ansvarar för att flottiljens tre flygplatser (Kallax-Vidsel–Jokkmokk) säkerhetsledningssystem vidmakthålls och utvecklas. Vidare så ansvarar FSK för att säkerhetskraven främjas i hela organisationen

Kvalifikationer: Lägst gymnasial utbildning, goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift, mycket god datorvana, lägst körkort klass B.

FSK ska utförligt kunna redogöra för FSK ansvar, och flygplatsens system för säkerhetsledning.Flygsäkerhetskoordinatorn ska kunna redogöra för delar i luftfartslag, luftfartsförordning som berör militär luftfart samt Regler militär luftfart (RML) Transportstyrelsens föreskrifter för flygplatser som berör militära flygplatser, Integrated Aeronautical Information Package (IAIP) och grunderna i ett kvalitetssystem.Flygsäkerhetskoordinatorn ska övergripande kunna redogöra för hur flygoperatörer, leverantörer av flygtrafiktjänst och andra luftfartsverksamheter kan påverka säkerheten för luftfartyg, och standarder och metoder för risk- och säkerhetsanalyser. 

Övrigt

För att kunna tjänstgöra som FSK ska den utsedde befattningshavaren bevisa för Flygsäkerhetsinspektionen (FLYGI) samt för Transportstyrelsen (TS) att de kompetenskrav som framgår nedan är uppfyllda. Detta sker normalt genom en prövning hos tillsynsmyndigheterna.

Önskvärda kvalifikationer/Meriterande kvalifikationer:

  • Om du tidigare har arbetat i ledande befattningar på flygplatser ses detta som meriterande
  • Kunskap om Försvarsmaktens uppgifter och arbetssätt
  • Genomförd värnplikt/GMU 

Personliga egenskaper:

Du ska vara serviceinriktad, ansvarstagande, engagerad och noggrann. Tjänsten präglas av ett högt personlig ansvarstagande, du förväntas vara självgående och initiativtagande. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: 
Flygplatsch Lars Soini eller FSK P-O Lundberg, nås genom vxl 0920-234000. För frågor ang rekryteringsprocessen är du välkommen att ringa HR-generalist Carina Nurminen, tfn 0920-23 40 55.

Fackliga representanter:
OFR-S, SEKO, SACO och OFR-O nås gm F 21 vxl, tfn 0920-23 40 00. 

Övrigt: 
Civil befattning. Tillträde enligt ök. Tjgomf 100%. Internutb och resor i tjänsten förekommer. Anställningen inleds med provanställning sex månader. Individuell lönesättning tillämpas. Arbetsort Luleå.

Sista datum för ansökan: 

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-29. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet beskriver du varför du söker denna befattning. I din CV skall det finnas en sammanställning över din utbildning samt övriga meriter, samtliga intyg sätts som bilagor längst bak i ansökan.

Ansökan: 

Lämna din ansökan på www.forsvarsmakten.se

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 juni 2018
  • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
  • Förband: Norrbottens flygflottilj (F 21) Luleå
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-06-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan