Signalskyddschef

Om tjänsten

Signalskyddschef Haninge garnison

 

Har du erfarenhet av att arbeta med signalskydd och säkerhetsskyddstjänst. Vi söker dig som vill arbeta som signalskyddschef vid Amfibieregementet och Haninge garnison.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 

Signalskyddschefen administrerar aktiva kort och kryptonycklar samt leder signalskyddstjänsten på förbandet genom att utbilda och ge instruktioner.

 

Del av arbetsuppgifterna rör övrig säkerhetsskyddstjänst som informationssäkerhet, tillträdesbegränsning och säkerhetsprövning.

Signalskyddschefen ingår i en del av operationssektionen på Amf 1 regementsstab som dessutom består av säkerhetschef, IT-säkerhetschef, säkerhetsofficer och säkerhetshandläggare.

 

Krav

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Erfarenhet av säkerhetsskyddstjänst och sambandstjänst.

God datorvana.

B-körkort.

 

Meriterande

Signalskyddsutbildning som:

Signalskydd teori 1och 2.

Systemoperatör MGL, MGM, MGSI, MGFI.

Signalskyddschef Försvarsmakten.

Kortadministratör A och B.

Nyckelansvarig myndighetshandläggare.

Kryptonyckeladministratör IS US-nycklar.

Aktiva kort och certifikat.

Lokal nyckelproduktion.

 

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Vi tror också att du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag.Vi ser gärna en person med bra förmåga att arbeta i grupp. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet.

Vi värderar din förmåga att samarbeta och skapa nätverk. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Slutligen ser vi att du delar och lever i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund. Du företräder Amfibieregementet i ditt dagliga arbete, men även övriga delar av marinen och Försvarsmakten.

Övrigt
Tjänsten är en civil befattning.
Tillträde: Augusti/september 2018.

Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Berga (Västerhaninge) .
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Intervjuer planeras och genomförs löpande efter inkomna intresseanmälningar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Välkommen med din ansökan senast 2018-06-23. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av säkerhetschef Stefan Andersson 010-823 30 21  eller sektionschef Robin Johansson 010-823 30 06

 

Fackliga representanter

OFR-O: Rickard Benedetti, 070-875 68 05
OFR/S: Björn Engren, 070-252 78 16
SACO-S-FM: Siv Tjernberg, 010-823 30 61
SEKO: Anders Rydberg, 070-219 40 50

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Amfibieregementet verkar där vatten möter land och fungerar som länken mellan sjö- och arméstridskrafter. Snabbgående stridsbåtar och svävare gör att förbandet är lättrörligt. Våra vapensystem gör att vi kan verka i fyra dimensioner: på och under vattenytan, i luften och på marken. Därmed kan vi utöva kontroll över kustområden.

Förbandet utbildar amfibiesoldater, kustjägare, sjömän och officerare inom åtskilliga huvudtjänster. Våra krigsförband omfattar Andra amfibiebataljonen, 17:e bevakningsbåtkompaniet och 132:a säkerhetskompani sjö samt tre hemvärnsbataljoner. Förbandet är baserat i Haninge (Berga), i Göteborg och på Gotland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 maj 2018
  • Plats: Haninge, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Amfibieregementet (Amf 1) Berga/Muskö
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-08-05

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan