Skaraborgs regemente söker chef till HR-avdelningen

Om tjänsten

HR-avdelningen (HRA) vid Skaraborgs regemente (P 4) söker en avdelningschef. HRA består av personalchefer, personalgeneralister, och personalassistent ur insatsorganisationen, rekryteringskoordinatorer, yrkesinformatörer samt HR-specialister/ generalister. HRA är en del av regementsstaben där även HR-chefen finns men inte tillhörande HRA, HR-chefen funktionsleder HR-arbetet vid regementet.

Som avdelningschef kommer Du arbetsleda det operativa arbetet vid avdelningen vilket bl a innebär att genomföra regementets personalförsörjningsprocess inkl lönebildning, rekryteringsaktiviteter lokalt samt regionalt, arbetsmiljöprocessen, rehabiliterings- och veteran- och anhörigstödsaktiviteter i Skövde garnison, administration av personal- och lönebeslut. Arbetet innebär också att genomföra förhandlingar med arbetstagarorganisationer i HR-relaterade frågor. Avdelningschefen är tillika handläggare i HR-relaterade ärenden och stödjer såväl regementschef som HR-chef inom flera områden.

Avdelningschefens arbete har sin utgångspunkt i HR-chefens beslut och riktlinjer.

Kompetenskrav
Erfarenhet från ledande befattning med personalansvar. God administrativ förmåga. B-körkort.

Meriterande
Högskoleutbildning inom relevant specialistområde eller motsvarande eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande erfarenhet.
Erfarenhet av operativt personalarbete och/eller förändringsarbete inom HR-området
Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet, företrädesvis i Försvarsmakten
Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning
Officersexamen (OF2)
Erfarenhet av internationellt tjänst
Erfarenhet som C S1 på bataljon eller C G1 vid Brigad
Erfarenhet av att hålla muntliga presentationer
Goda kunskaper i MS Officepaketet och Outlook

Personliga egenskaper
Du ska ha en mycket god ledarskapsförmåga och vara trygg i Ditt ledarskap, Du ska också ha en god analytisk förmåga. Arbetet kräver att Du är kommunikativ, utåtriktad samt har förmågan att arbeta såväl självständigt som i grupp. Lyhördhet är viktigt då Du i arbetet kommer att möta och leda medarbetare med olika erfarenheter och perspektiv. Ansvarsfullhet, noggrannhet och lojalitet är också viktiga egenskaper liksom förmågan att ta egna initiativ. Du måste ha en god social- och samarbetsförmåga, vara en relationsbyggare, vara förtroendeingivande och samtidigt ha en hög integritet samt vara en god ambassadör för hela Försvarsmakten. Som chef måste Du vara ett föredöme och en aktiv företrädare av Försvarsmaktens värdegrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt: Anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. Anställningsgrad 100% och arbetsorten är Skövde. Tjänsteresor med övernattning förekommer.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev. Urval sker löpande och vi kan komma att kalla lämpliga kandidater till intervju innan ansökningstiden har löpt ut.

Sista ansökningsdag är 2018-07-29.

Upplysningar om befattningen lämnas av chef HR-avdelningen Daniel Davidsson som nås via växeln på tfn 0505-45 10 00.

Fackliga representanter: ORF/O David Lindblom, OFR/S Bengt Lindlöf samt SEKO-F Lola Ahlgren - samtliga nås via växeln på tfn 0505-45 10 00.
 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 juni 2018
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente (P 4) Skövde
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-07-29

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan