1. CBRN-kompaniet söker Signalskyddschef

Om tjänsten

 

Om tjänsten

Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot CBRN-händelser vilket innebär kemiska, biologiska, radiologiska och nukleära händelser. SkyddC bemannar även krigsförbandet 1. CBRN-kompaniet som är ett Försvarsmaktsgemensamt operativt insatsförband och löser uppgifter av operativ karaktär, både nationellt och internationellt som stöd till Försvarsmakten och andra myndigheter. I huvudsak handlar det om att omhänderta CBRN-händelser och CBRN-hot vilka påverkar Försvarsmaktens övriga verksamhet i fred såväl som i kris och krig. 1. CBRN-kompaniet är lokaliserat i Umeå.

  1. CBRN-kompaniet söker signalskyddschef

Vill du vara med och säkerställa signalskyddet vid ett av Försvarsmaktens operativa spetskompetensförband?

Vill du vara en del av en unik verksamhet och ha möjlighet att utveckla både dig själv och tillsammans med andra?

Då kan vi ha arbetet för dig!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Signalskyddschefen administrerar kompaniets signalskyddsnycklar samt leder signalskyddstjänsten på förbandet genom att utbilda och ge instruktioner.

Signalskyddschefen är ställföreträdare till sambandschefen och bistår i dennes arbete vid kompaniet.

Signalskyddschefen tillhör S6 vid kompanistaben som dessutom består av sambandschef, stabsassistent och ledningssoldater.

Krav

Specialistofficersexamen

God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

B-körkort.

Meriterande

Erfarenhet av signalskyddstjänst och sambandstjänst.

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en analytisk person som kan identifiera ett problems olika beståndsdelar. Vi tror också att du har förmåga att förstå konsekvenser av olika lösningsförslag. Vi ser gärna en person med bra förmåga att arbeta i grupp. Du tar själv ansvar för såväl egna uppgifter som för det gemensamma resultatet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Slutligen ser vi att du delar och lever i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund.

Övrigt
Tjänsten är en OR 6/7 befattning.
Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidare.
Arbetsort: Umeå .
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Intervjuer planeras och genomförs löpande efter inkomna intresseanmälningar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer genomföras innan anställning.

Välkommen med din ansökan senast 2018-11-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar om tjänsten lämnas av sambandschef Lt Robert Stålhandske Persson 076-140 68 80 

 

Fackliga representanter:

 OF: Per-Ivar Norell, 070-509 01 90

 SACO:Peter Nilsson, 070-340 01 88

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 oktober 2018
  • Plats: Umeå, Västerbottens län, Sverige
  • Förband: Totalförsvarets skyddscentrum – SkyddC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-11-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan