Sektionschef till Transportplaneringssektionen på Försvarsmaktens Transportkontor

Om tjänsten

 

Rörlighet är en grundförmågan i krigföring. Det vi jobbar med på FM Transportkontor är just rörlighet. Vi hanterar transporter inom alla arenor, luft, sjö, landsväg och järnväg. Vi genomför transporter relaterade till övniningar likväl till operationer och insaster. Utöver detta är vi en funktion som stödjer och genomför planering för större övningar, operationer och insaster samt för försvarsplaner/omfall.
Låter detta intressant? Vi har en avgörande roll för att FM ska kunna leverera i alla lägen. Vi jobbar tillsammans med Insatsstaben för våra insatser och operationer vi jobbar tillsammans med Produktionsstaben och våra OrgE när det gäller övningar och utveckling inom funktionen.

 

Arbetsuppgifter

Befattningen omfattar att leda och fördela arbetet på sektionen. Sektionens arbetsuppgifter är att planera, genomföra och följa upp transporter som genomför av och för FM.

Sektionen är indelad i luft, Sjö, Landsväg med Tåg. Expertis finns inom varje område du ska som chef stödja och styra medarbetarna så de kan leverera enligt ställda krav. Sektionen består av 12 personer med en blandning av 50% militärer och 50% civila.

Sektionen är involverad i nationella operationer såväl som internationella insatser här är uppgiften att säkerställa att planerade transporter genomförs enligt plan alternativt att tidigt identifiera eventuella utmaningar, vilket det ständigt finns och då dialogisera med TACH och/eller INSS för att hitta nya lösningar. Du rapportera ofta direkt till INS eller PROD övrigt så rapporterar du till AvdC vilket du givetvis ständigt håller uppdaterad.

Då vi ser vissa svårigheter att rekrytera officerare med rätt transporttjänst bakgrund ser vi gärna sökande från alla funktioner men med fokus på att man vill jobba med logistik och personal. Verksamheten är av karaktären insatsverksamhet. Vi har till exempel H24/7 beredskap. Vi följer regelbundet upp insatser i insatsområdena.

Då tjänsten omfattar föprsvarsplanering ser vi gärna att det finns ett intresse och viss erfarenhet av att planera och skriva order enligt FM fastställda metodik SPL.

Kvalifikationer

 • OF3
 • God förmåga att leda
 • God förmåga att bedriva genomförande verksamhet parallellt med att planera.
 • God förmåga att bedriva förändringsarbete
 • God förmåga att kunna driva försvarsplanering, kunskap om SPL
 • Hög förmåga att självständigt driva frågor
 • Stresstålig

Meriterande kvalifikationer

 • Tidigare arbetslivserfarenhet inom transporttjänst på stabsnivå
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet
 • Erfarenhet av försvarsmaktsplanering i Högkvarteret
 • Erfarenhet från arbete med internationella insatser både genom att ha varit ute på insats såväl som att ha stött hemifrån.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens möjlighet att kunna leverera efterfrågad effekt på önskad plats och tid. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid föredragningar hos både INS och PROD. Du är noggrann och prestigelös, vilket också innebär att du är en god lagspelare. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar teamspelare som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

 

Övrigt

Detta är en militär befattning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Detta är en tillsvidareanställning.
Befattning är placerad på FMLOG i Stockholm.

Förfrågningar om vad befattningen innebär kan göras till Tjf chefen för Transportplaneringssektionen Matilde Erlandsson, 070-3508100. Vi frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-generalist Julia Wahlgren, 072-1888040. Utöver detta kan du kontakta AvdC FM TpK Claes Svahnqist 072-3511135 vilket kommer bli din närmsta chef.

Fackliga representanter
OFR/O Lars Olsson
OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen
SACO Bengt Rainer
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås via växeln på 00 000 00 00.

Välkommen med din ansökan senast 2018-08-24. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 juli 2018
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2018-08-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan