PRÖVA-PÅ-KURSEN 48H för läkarstuderande, 12-14 oktober 2018

Om tjänsten

OBS!
Höstens kurs är en specialvariant med målgrupp läkarstuderande. Om du inte tillhör målgruppen välkomnar vi dig att istället söka till vårens kurs (2019). Annons för vårens kurs kommer att läggas ut under hösten 2018. Vill du få ett mail när det är dags att söka den kursen? Maila medicinalrekrytering@mil.se. Ange namn, yrke och att du är intresserad av 48H, så kommer du få ett mail när den annonsen öppnas.

Har du funderat på hur det är att jobba i Försvarsmakten? Om du kan jobba heltid i uniform eller bara ”ibland”? Vilka möjligheter som finns framförallt nationellt men också internationellt? Om vad vi gör i Mali - och här hemma? Då kan ”48H” definitivt vara något för dig!

Kanske en bra början på något nytt
Den 12 oktober är du välkommen till oss på Försvarsmedicincentrum i Göteborg. De som tas ut kan se fram mot en spännande helg, med nya kunskaper, oanade möten och definitivt en och annan aha-upplevelse. Du vet redan hur det är att arbeta på ett sjukhus eller på en klinik, men hur är det att arbeta i fält eller ombord – framförallt nationellt men också internationellt?

Tanken med den här helgen är att du tillsammans med andra läkarstuderande ska få en inblick i hur vi i Försvarsmakten jobbar med sjukvård i en annorlunda miljö. Kursen ger dig en bred bild av Försvarsmakten där vi varvar teoretiska genomgångar med praktiska moment. 

Rätt till god vård
Alla svenska soldater och sjömän har rätt till god vård oavsett var de befinner sig. De löser uppgifter nationellt och internationellt på uppdrag av regering och riksdag och skall skydda Sverige och svenska intressen. De kan stå i meterdjup snö i Arjeplog, de kan vara på ett fartyg på ett stormigt Bottenhav, i en helikopter som skall landa på Gotland eller mitt ute i den 50-gradiga öknen i Mali. De, och deras familjer, behöver tryggheten av att veta att någon kommer att ta hand om dem om något inträffar. Därför behöver vi läkare, sjuksköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal som vill göra skillnad på riktigt. De som kan och vill ta hand om dem som skyddar oss, i Sverige och på andra platser på jorden – våra soldater och sjömän.

Vi delar med oss av våra erfarenheter
Det kommer att finnas gott om tillfällen att ställa de frågor som är viktiga för just dig. Kanske om hur den militära utbildningen är och hur man lever i fält. Kanske om vad just du ska inrikta dig mot för specialitet för att kunna jobba i Försvarsmakten framöver. Du kanske undrar en del kring FN-insatsen i Mali, där vi deltar med drygt 320 soldater varav flera läkare och sjuksköterskor. 

Under ”48H” lever du militärt
Tillsammans med andra kvinnor och män bor du i logement, du bär militär uniform och kommer att få pröva på hur det är att äta i fält. Eftersom fysisk träning är viktigt för oss i Försvarsmakt en kommer du också att få pröva på det på vårt sätt – efter dina förutsättningar. Kursen börjar fredagen den 12 oktober klockan 13.00 och vi slutar klockan 13.00 söndagen den 14 oktober. Vi står för boende och mat under kursen, som är avgiftsfri, men din resa till och från Göteborg får du stå för själv.

Vilka krav ställer vi på dig som vill gå kursen?
Vi söker i första hand läkarstuderande från och med termin 9 och framåt, men som längst om du har gått ett år på din specialistutbildning (akutsjukvård, anestesi, allmänmedicin, kirurgi eller ortopedi). För att bli antagen till ”48H” behöver du inte ha genomfört någon tidigare utbildning vid Försvarsmakten men får gärna ha någon militär bakgrund (dock är det inget krav). Du måste vara svensk medborgare, ska vara fullt frisk och ha god fysik. Det är också viktigt att du delar vår värdegrund som handlar om alla människors lika värde. 

Om din ansökan
Vi vet att många behöver ha lång framförhållning för att kunna delta på 48H. Det är skälet till att vi redan nu öppnar upp för ansökningar till höstens kurs. Senast den 15 juli måste du ha skickat in din ansökan. Vi går fortlöpande igenom de ansökningar som kommer in för att du som söker skall kunna få ett svar så fort som möjligt. Alla som söker kommer att ha fått besked om de blivit antagna senast den 31 augusti. 

Om jag har några frågor…?
På vår hemsida www.forsvarsmakten.se/medicinalrekrytering hittar du mycket information. Det finns också en hel del material på YouTube. Här finns exempelvis filmen ”Sjukvård under insats” som på åtta minuter beskriver vår verklighet som mötte oss i både Afghanistan och Afrika. Om du har några frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss på Försvarsmedicincentrum - skicka ett mail till medicinalrekrytering@mil.se så hör vi av oss.

VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN! ANNONSEN ÄR ÖPPEN T O M DEN 15 JULI


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmedicincentrum är ett utbildnings- och kompetenscentrum för försvarsmedicinska frågor beläget i Göteborg. Vid centrumet finns kvalificerad hälso- och sjukvårdspersonal som läkare, veterinärer, sjuksköterskor med mera. Här finns officerare, reservofficerare, civil personal och rekryter. Försvarsmedicincentrum ingår som en del i Göteborgs Garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 juni 2018
  • Plats: Göteborg, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmedicincentrum (FömedC) Göteborg
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2018-07-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan